Zin in een lekkere maaltijd maar je hebt geen zin om uren in de keuken te staan of een culinair hoogstandje te bereiden? Deze mexicaanse ovenschotel is heerlijk rijk aan diverse smaken en makkelijk te maken!

Voor 4 personen.

Wat heb je nodig: 500 gram rundergehakt,40 gr burrito seasoning mix ( in practisch iedere supermarkt te vinden), 400 gram chilibonen uit blik,  blikje kidneybonen,  300 gram maiskorrels uit blik, 5 grote tomaten, 200 gram geraspte kaas, 2 puntpaprika’s , 1 zak tortilla chips naturel , grote ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal goed in. Bak het gehakt rul en maak dit op smaak met de seasoning mix. Snijd de tomaten in stukjes en de paprika’s in schijfjes ( staat zo mooi met puntpaprika). Voeg dit toe aan het gehakt. Bak het niet te lang ( minuutje of 4, 5 op middel vuur) en voeg de chilibonen, kidneybonen en mais toe nadat je ze goed hebt uitgelekt. Roer het even goed door elkaar en draai je gas uit. Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel en strooi hierover een klein laagje geraspte kaas en leg daarover de tortillachips ( hou nog een klein beetje over.. ). Strooi de overige geraspte kaas eroverheen en zet in de oven voor 20 minuten.

Serveer met de overige tortillachips en een beetje chilisaus.

Eet smakelijk of buen apetito