Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

What’s in a name?

Veel mensen vragen mij hoe we bij de naam Nore zijn gekomen. Bij deze dus een uitleg waar haar naam vandaan komt. Toen we wisten dat we een kindje kregen en alles een beetje ‘geland’ was besloten we dat het tijd was voor het volgende onderdeel, de naam! Nou ja, namen.. want we moesten zowel een jongens als een meiden naam hebben. Ik heb de

naam ‘Noa’ altijd erg mooi gevonden maar nu ik zwanger was vond ik het ineens toch niet meer passen bij ons. Een jongensnaam leek me al helemaal een uitdaging dus we begonnen op blanco.. We waren er wel al snel uit, dat mocht het een meisje zijn, ze vernoemd zou worden naar m’n moeder ( Ria). Haar 2e naam zou dan ook Maria worden. In mijn doopnaam komt ook Maria voor dus zo zetten we de lijn een beetje voort. Buiten dat om vind ik het ook prachtig dat Ria er in voor komt, maar ook ma.. .Ma-Ria.. Een 2e naam hadden we dus maar nu de 1e naam nog. Nora(h) of Noor vonden we mooi maar dit was het nog niet… We besloten de ‘a’ van Nora naar een ‘e’ te veranderen en tadaaa.. Nore was geboren! ( Nouja, dat duurde natuurlijk nog wel ff) Voor ons was de naam Nore ook al erg snel vertrouwd, het voelde zo goed, er moest ook wel een Nore in m’n buik zitten. We vonden het een lieve, vrouwelijke naam. De jongensnaam duurde iets langer maar uiteindelijk waren we hier ook helemaal uit. En nee, die zeg ik niet.. 😉

Next question, hoe spreek je hem uit? Niet zo moeilijk hoor, gewoon op zijn oerhollands No-ruh. Geen Noor, Noreé( ja, echt!) of Norrie <– serieus? Haha!

Het mooie aan de naam vind ik ook dat je hem niet tot weinig hoort maar het geen ingewikkelde naam is. Ieder kind is uniek maar een beetje een unieke naam vonden we wel leuk.

20151014_193837 (2)

Geboortekaartje van Nore.

 

« »

© 2019 Nummer 26. Thema door Anders Norén.