Voordat je na het lezen van deze blog bedenkt dat je meteen het een en ander moet roepen zal ik je vast voor zijn.‘Ja, ik weet het, het hoort er allemaal bij. Klopt, baby’s slapen nog niet direct door en de ene heeft meer voeding nodig als de ander. Ja, ik weet het, zelf ook op tijd naar bed gaan, het gaat vanzelf een keer over’ Zo dat is zeg maar een beetje het gemiddelde wat ik al gehoord heb, dus bedankt, maar zeg maar niets!

Nore is een ehm..nachtdiertje zeg maar. Buiten het feit dat ze haar hoofd bijna 360 graden rond kan draaien denkt ze ’s nachts ook dat ze een uiltje is. Het is niet de allerbeste slaapster, zachtjes uitgedrukt. Heeft ze overigens van geen vreemde want ik ben zelf ook een prima nachtdier. Het is toch zonde om voor 22:00 op je bed te liggen, tenslotte mis je dan de helft van de avond, vind ik dan he! Maar mevrouw de Ruijter jr. kan het nog net een tikkie bonter maken als haar moeder.download

Rond 20:00/20:30 gaat Nore na haar badje en flesje naar bed. Halverwege haar flesje ligt ze al het welbekende uiltje te knappen waardoor we de fles er met liefde nog proberen in te proppen, maar ja, vol is vol he! Eenmaal op bed slaapt ze eigenlijk direct, soms moet haar speentje nog 1 of 2 keer terug in haar mond maar dat is het dan ook. Heerlijk he?! Tot dan toe wel indderdaad! Want zo rond 00:30 als wij ongeveer net ‘uit’ zijn gaat madam ‘aan’! En bij Nore is aan echt aan! Ze rolt haar hele bed door waardoor ze halverwege vaak vast komt te zitten met haar slaapzak tussen de spijlen van haar bed! Heel lachwekkend vind mevrouw want vanaf dat moment komt er meer volume bij! Gillen, lachen, tetteren, huilen en een soort crazy frog-achtig geluid echoënd door haar kamertje. Speentje erin, liedje neuriën, dekentje weer goed en ze is stil. Dus al ademinhoudend loop ik uit haar kamertje, sluit heel, heel zachtjes de deur, sluip op mijn tenen over de gang naar de slaapkamer en adem uit als de deur dicht is. Voorzichtig stap ik in bed, sluit mijn ogen en voel mijn hart langzaam weer rustig worden. Wheeee…s-h-i-t! Oke, van voor af aan maar nu een tikkie sneller prop ik haar speentje terug, zeg ik op quasi boze toon dat ze slapen moet en ik geen tijd heb voor nachtelijke feestjes, loop iets minder geluidloos uit haar kamer en werp mezelf weer in bed. Jammer van die te hoge hartslag maar ik lig weer. Ze is stil…top, dit is top! Oke, ogen dicht en slapen Anne. POK! Wheee… Kak, ze heeft haar speen uitgespuugd, nu begint het hoor. En jawel ons nachtdiertje is wakker, en hoe! 2 grote ogen kijken me aan met daaronder een heel blij tandenloos bekkie. Ze is echt niet van plan om te slapen dus gaan we over op de volgende fase, negeren! Speen erin, op naar mn kamer en doen alsof ik niets hoor! En dat is moeilijker als je denkt. Na 1.5 uur geef ik het op, dit werkt niet. Met een ruime -3 strompel ik als een molletje naar beneden en maak een flesje klaar. Ik waggel weer naar boven waar René Nore al vast heeft en hij geeft haar een flesje zodat ik even mijn ogen dicht kan doen. Na haar flesje leggen we haar heel voorzichtig weer terug op bedje..43 minuten lang gaat het prima, ja dat weet ik precies want ik ben wakker, hopend om uberhaupt nog wat slaap te kunnen pakken. Daarna heeft Nore weer genoeg geslapen vind ze en haar lampje gaat weer aan. Fase 3, kinderwagenbak naar beneden en daar mag ze de rest van de nacht doorbrengen. Huilend, lachend of crazy-froggend… I don’t care! Ik wil slapen! Jammer joh, want op het moment dat ik weer terug in bed lig voel ik me toch enigsinds een ontaarde moeder… Vervolgens gaat een minuut of 10 later de wekker..

20160120_190056

Tja, bovenop mama lukt wel hé..

Dit is zo’n beetje een gemiddelde nacht in huize de Ruijter. Best vermoeiend, niet altijd even leuk en soms word ik er een beetje moedeloos van. Het is niet supertof om de halve nacht wakker te zijn en minimaal 34 uur per week werken. Ook alle (goedbedoelde ) adviezen zijn soms lastig, geen kind is standaard dus wat bij jou kind goed werkt werkt bij die van mij misschien heel anders. Maar hé, we hebben niks te klagen. Nore heeft pas een nachtje bij mijn schoonouders geslapen, konden wij er even samen uit en een nacht slapen ( 3 x raden, geen oog dicht gedaan natuurlijk want zo’n leeg kamertje is toch best gek ), heel fijn! Ook wisselen René en ik het af. Hebben we een paar slechte nachten gehad gaat hij beneden op de bank met Nore liggen zodat ik kan slapen nadat ik er een keer of 10 ben uitgegaan. ( Had ik al gezegd dat ik van hem hou?) Gelukkig heb ik niet veel slaap nodig en op af en toe een flinke geeuw na, ben ik niet eens zo overdreven moe. Ik houd me maar vast aan die ene mooie mantra…

Het is een fase, het is een fase, het is een fase…

 

Ps. als ik dat blije snoetje ’s morgens weer zie, ben ik ( bijna) alles weer vergeten hoor! 🙂

20160111_070250

Goedemorgen namens Nore!