Vorige week ben ik 26 jaar geworden, ja grote meid hé?! Om dat nog maar eens te vieren deel ik een heerlijk recept met je voor het maken van brownies met frambozencheesecake.

Het recept is voor ongeveer 15 stuks, dan heb je mooi stukken.

Wat heb je nodig? 200 gram pure chocolade ( liefst met 70 procent cacao of meer), 200 gram boter, 400 gram roomkaas ( ik heb AH roomkaas gebruikt), 1 tl vanille aroma, 5 eieren, 400 gram kristalsuiker, 110 gram bloem, 120 gram frambozen ( AH doosjevol fruit doet het prima op dit recept), rechthoekige bakvorm ingevet en al 🙂

Begin met het voorverwarmen van je oven. De oven mag op 170 graden. Smelt de chocolade au-bain-marie op een matig vuurtje en laat het daarna even afkoelen. Klop de boter met 250 gram van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg 3 eieren een voor een toe. Roer de gesmolten chocolade door je botermengsel ( vergeet je lepel niet af te likken!) en spatel er rustig de bloem doorheen. Schep 3/4 van dit mengsel in je bakvorm. Klop in een kom de roomkaas met de rest van de suiker en de 2 eieren samen met het vanille-aroma glad. Spreid dit uit op je chocolademengsel in de bakvorm. De overige 1/4 van het chocolademengsel verdeel je ‘toefjesgewijs’ over het roomkaasmengsel. Met een vork spreid je dit uit zodat er een mooi gemarmerd effect ontstaat. Druk de frambozen in het mengsel en bak het hele spulletje voor 40-45 minuten af in de oven. Laat goed afkoelen. Rasp wat witte chocolade in mooie krullen eroverheen. Eventueel kun je nog wat verse frambozen ter decoratie op de cheesecake leggen samen met wat blaadjes verse munt. Hatseflats! Klaar zijn je brownie-frambozencheesecake… nu nog een andere naam bedenken want het ‘bekt’ niet zo lekker hé?!

Enjoy!