Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

7 maart.

Juni 2015. Zachtjes leg ik mijn handen op mijn buik. Ik hou mijn adem in en voor een moment is het even heel stil..Ineens ben je daar. Ik voel je reactie tegen mijn handen, je schopt je bijna een weg naar buiten. Als ik mijn handen verplaats volg je ze..Dag lieverdje, ben je daar weer? Mijn gedachten dwalen af..heeft zij ooit ook zo gezeten? Vast wel, volgens mij doet iedere aanstaande moeder dat. Zou ze ook een sterk vermoeden hebben gehad dat er een klein meisje in haar zat? En bewoog ik ook zoveel? Lagen haar handen om haar buik en schopte ik me er een weg naar toe, naar haar veilige handen?

Hou me vast ik wil je liefde voelen. Sla je armen om me heen en streel mijn haar. Laat me nooit meer los, mam. Zorg voor me, bescherm me als het nodig is. Geef me wijze raad en leer me te doen wat goed is.  Hou van me.

26 jaar geleden was mijn laatste dag in haar veilige, warme buik. 26 jaar geleden wist ik nog niets van het leven, kon ik zonder mijn moeder niet eens zelfstandig ademen. Kreeg ik alle voedingsstoffen die ik nodig had van haar. 26 jaar geleden, begon mijn avontuur bijna. Was ze ongeduldig? Of was ze rustig aan het wachten tot ik me zou melden? Voelde ze misschien al een tijdje dat het bijna zover was en was ze er rustig onder?

18 jaar mocht ik samen doorbrengen met haar. 18 jaar was ik afhankelijk van haar, kookte ze voor me. Ze deed mijn was en zorgde ervoor dat ik niets tekort kwam.Ze sloeg haar armen om me heen als ik verdrietig was en praatte met me als ik dat nodig had. 18 jaar is veel te kort. Ik kan me niet voorstellen dat ik Nore nog maar…. Nee.. Ik ga hier niet aan denken! Maar nu, op de laatste dag van mijn 25 jarige leventje doe ik dat stiekem wel. Zij heeft er samen met mijn vader voor gezorgd dat ik ben wie ik ben. Dat ik voor Nore kan zorgen zoals het hoort, dat ik haar bescherm omdat ik haar moeder ben en haar tranen droog als dat nodig is. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik ben opgegroeid tot een vrouw die lief kan hebben, sterk kan zijn maar ook mijn mindere momenten kan accepteren.

Morgen vier ik mijn 26e verjaardag samen met mijn familie. Incompleet, dat wel. Maar met prachtige herinneringen aan haar…Zo, nu ga ik mijn kleine meisje platknuffelen.Haar laten voelen dat ik haar bescherm, er voor haar ben.. altijd en eeuwig!

Ik houdt je vast en je zult mijn liefde voelen. Ik sla mijn armen om je heen en streel je haar. Ik laat je nooit meer los, meisje. Ik zorg voor je en bescherm je als het nodig is. Ik geef je wijze raad en zal je leren te doen wat goed is. Ik hou van je. Zoals zij van mij..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onvoorwaardelijk.

« »

© 2019 Nummer 26. Thema door Anders Norén.