Meestal eten wij eens in de week een soepje. Ik zet de salontafel vol met lekkere smeersels, brood en andere ongezonde toestanden, we zetten de tv op een gezellig zendertje ( ja, dat vind ik soms gezellig, ongegeneerd tv-kijkend eten) en ik rommel een soepje in elkaar. Voor dit soepje heb je niet veel nodig maar toch is tie heerlijk en snel klaar! Dit recept is voor 4 personen.

1 ui, 1 rode paprika, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie, 1 el paprikapoeder, 1 groentebouillionablet, 5 grote tomaten, 600 ml kraanwater, 3 tl gedroogde rozemarijn, handjevol basilicum, 4 el creme fraiche, zwarte peper.

Snijd de ui in stukjes, pers de knoflook uit en verwarm ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en de knoflook toe en breng het eventueel wat op smaak met versgemalen zwarte peper. Als de uitjes mooi zijn gefruit voeg je de paprikapoeder toe. Snijd de paprika in stukjes en de tomaat in schijven en voeg deze toe. Laat het even goed doorpruttelen op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het kraanwater samen met het bouillontablet toe. Doe 2/3 van de basilicum door de soep. Als alles even heeft geprutteld doe je de soep in de blender en maal je het fijn. ( kan natuurlijk ook met een staafmixer) Als de soep glad is doe je deze weer terug in de pan en laat je hem op zacht vuur weer even pruttelen. Vervolgens voeg je de rozemarijn en de overige basilicum toe. Je kunt de soep nog op smaak maken met wat peper of zout. Voeg bij iedere kom soep wat creme fraiche toe voor een zachtere smaak.

Dit is een vegetarische variant maar uiteraard kun je dit soepje opleuken met gehaktballetjes 😉

Eet smakelijk!