a4f2fe830875c0fccd5162e93918c53eaGVhcnRiZWF0LnBuZw.png_500x500.png

Wat moet je boos zijn geweest. Boos op de wereld, op de mensen om je heen. Wat moet je boos zijn geweest op alle soorten van geloof, op onze normen en waarden, op de mensheid. Wat moest je boos zijn om dit te kunnen doen, zoveel haat om te denken dat dit rechtvaardig is.  Wat moest je boos zijn op de wereld.

Wat moet je bang zijn geweest. Bang voor wat komen gaat. De onzekerheid.. doet ie het wel? Bang voor de mensen om je heen, bang om gesnapt te worden. Bang voor je omgeving, bang voor jezelf.

Wat moet je een schuldgevoel hebben gehad. Een schuldgevoel naar je familie. Misschien wel naar je ouders die ooit liefdevol voor je zorgden. Een schuldgevoel naar de mensen van wie jij het leven hebt afgenomen, naar de achterblijvers die nu stuk gaan van verdriet. Ging dat de laatste seconden nog door je heen?

Er zijn levens kapot, gezinnen gebroken. We kunnen niet meer doen dan meeleven. Delen, erover praten, samenzijn en ons vooral niet laten kennen. Het is onze wereld, het zijn onze mensen. Wij..samen staan we sterk.