Je kent het wel, de zus van je oma gaat op je bruiloft een abc’tje doen… De zinnen rijmen en matchen totaal niet met elkaar en de hele zaal lacht als een boer met kiespijn omdat dat min of meer een beetje word verwacht. Redelijk achterhaald toch, zo’n ABC’tje? Ha, bij deze introduceer ik een nieuwe variant: ‘het Baby ABC’. Schrale troost, je hoeft niet te klappen en te lachen aan het einde en kunt het zonder pardon wegklikken! 

A: Avondfles. Nore krijgt tussen 23:30 en 00:00 nog een laatste flesje. Hoewel ik er soms van baal dat ik op moet blijven voor deze late fles omdat ze anders zoiezo niet doorslaapt     ( het zou voor mij niet werken om ‘voor te gaan slapen’ )vind ik het ook nog steeds heel fijn. Dat warme slaperige lijfje tegen je aan..

B: Borstvoeding . Helaas is dat niet gelukt zoals ik het had gehoopt. Maar nu zijn zowel Nore als ik blij en dat is ook wat waard 😉

C: Circusartiest. Ons dametje weet iedereen te entertainen. En als ze de aandacht heeft gaat ze los hoor!

20160323_17503720160326_11031820160328_175340.jpg20160105_154546

D: Dr. Brown. Nore had al snel last van krampjes. De infalcol werd erbij gehaald en we hebben haar ingebakerd. Toen ik op de flesjes van Dr. Brown stuitte heb ik deze aangeschaft om dat te proberen. Langzaamaan bouwde ik het inbakeren en de infalcol af en op de flessen van Dr. Brown doet Nore het prima!

E: Eten. Het vaste voedsel gaat super bij Nore. Waar ze met regelmaat haar flesjes laat staan gaat haar mondje wagenwijd open voor ieder hapje!

F: Finn. Als we een jongetje hadden gekregen had hij Finn geheten. We wilden na de geboorte de jongensnaam niet vertellen want stel dat we misschien ooit een tweede zouden krijgen en de naam nog even leuk zouden vinden… Toen werd daar ons kleine, lieve neefje geboren en hij heet.. Finn! Hoe leuk is dat! Goede naamkeuze hoor, haha!

G: Genieten. Iedere ochtend als ik Nore d’r kamertje binnenloop krijg ik direct een gulle glimlach. Wat hebben we toch een lief en leuk meisje!

H: Haartjes. Nore is geboren met een aardig bosje donker haar. Achter in haar nek had ze zelfs een matje! De weken erna vielen haar haartjes wat uit. Haar matje bleef maar ze kreeg er wel lichter haar voor terug. Sinds een tijdje lijkt het wel of ze pokon krijgt want haar haartjes groeien als een malle! Ze is nu trouwens best blond!

20151006_151523

Nore 2 weken oud.

DSC_0849.JPG

Nore 6 maanden oud.

I: Insmeren. Nore heeft een beetje een droge huid en wat babyeczeem. Buiten de koelzalf voor de eczeem smeer ik haar vooral in met olie of die producten Naïf. Heerlijk om zo’n versgebadderde baby lekker in te smeren!

J: Jasjes. Nore heeft een aantal hele leuke jasjes. Waar ik eerst dacht dat ik misschien niet echt veel jasjes aan zou trekken bij haar vind ik het juist leuk! Ze heeft echt van die meidenjasjes die haar onwijs leuk staan!

K: Kroelen! Hoe meer hoe beter. Zeker ’s avonds na haar laatste flesje kroelen we nog even samen.

L: Liefde. Alleen maar voor dit kleine meisje.

M: Maria, haar 2e naam. Vernoemd naar mijn moeder. Ik vind het mooi dat ze ( ook) op deze manier verweefd is in ons leven.

N: Nore. Haar roepnaam. We zaten een beetje te dubben tussen Noa en Nora maar vonden beiden namen ‘het net niet’. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op Nore. We vonden het een lieve, mooie naam. Je hoort hem niet vaak maar we vonden het ook geen bij elkaar geraapte naam!

O: Ondeugend. Moet ik hier echt iets aan toevoegen?

P: Pampers. Ik probeer soms een ander merk maar kom eigenlijk altijd wel weer terug bij de pampers. Ze lekt hier nooit bij door en de pasvorm is ideaal.

Q: Quotes. Als mevrouw straks gaat praten wil ik een schriftje bij gaan houden waar al haar hilarische opmerkingen in komen, want dat die er gaan komen weet ik wel zeker!

R: Rompertjes. Nu weet ik niet helemaal hoe de jongensrompers zijn maar die van meisjes zijn echt tè leuk! Spaghettibandjes, bloemetjes, ruches op de achterkant, hartjes, kant… I love it! Zeker met die heerlijke spekbeentjes eronder..

S: Slapen. Keep my fingers crossed terwijl ik dit schrijf maar de laatste tijd lijkt het goed te gaan! We geven haar rond half 12, 12 uur de laatste fles en vaak komt ze dan nog maar 1 of 2 keer per nacht voor haar speentje! Super fijn, zeker als je bedenkt dat we een poosje terug echt iedere nacht heel wat uren met haar aan het lopen waren, haar aan het negeren waren, flesje aan het geven, zingen etc..

T:Triptrap. Deze stoel is een uitvinding voor Nore. Toen ze nog maar een paar weken oud was huilde ze steeds op het moment dat wij wilden gaan eten. Er echt bij zitten kon ze nog niet( lees: de autostoel op tafel zetten is ook niet zo gezellig he..)dus besloten we deze stoel van Stokke aan te schaffen. Ideaal want er zit een Newborn set bij waardoor ze dus gezellig aan tafel er bij kan zitten. Ook eet ze in deze stoel, zodra ze er in gaat gaat automatisch haar mondje open, haha!

U: Uitslover. Als er maar naar haar gekeken word gaat de trucendoos open! Ze weet iedereen prima om haar vingertje te winden en als je even niet kijkt dan gaat ze heel hoog gillen!

V: Verwend. Tja, beter verwend dan verwaarloosd toch?  Ik krijg af en toe een preek van René en dan trap ik weer ( ietsjes) op de rem met kleding kopen voor Nore maar over het algemeen word ons dametje aardig verwend, en nee niet alleen door mij hoor! Haar kast puilt inmiddels aardig uit en haar schoenencollectie gaat ook de goede kant op. Haar opa’s en oma’s stoppen met regelmaat iets toe en er zijn ook vriendinnen van mij die spontaan met wat leuks komen!

W: Werkende moeder. Tegenwoordig kun je (bijna) niet anders meer maar buiten dat om vind ik mijn werk ook harstikke leuk. En ik vind het heerlijk om na een werkdag in de auto te stappen op mijn meisje weer op te halen!

X: xxxjes. Min of meer kus ik de hele dag door dat kleine aapje van me… sorrynotsorry

Y:Yes! Op maandag ga ik met Nore babyzwemmen. Als ze de geur van het zwembad opsnuift denkt ze volgens mij niets anders als yes yes yes! Ze vind het heerlijk om te zwemmen en spettert alles en iedereen flink nat. Ook onder water zwemmen vind ze prima! Zelf vind ik het ook gezellig om dit te doen met haar ( en een collega met haar zoontje, gezellig!) zeker omdat ik merk dat ze het zo leuk vind!

20160321_084740

Nore en haar zwemvriendje Cihan.

Z: Zondag. De dag dat we (bijna) altijd met zijn 3en zijn. Waar we doordeweeks wel eens van alles doen en druk zijn is zondag echt een relax dag voor ons. We beginnen de dag met Nore uit bedje te halen en lekker tussen in te leggen. We doen een uitgebreid ontbijtje, gaan naar de kerk of lekker wandelen. En vaak doen we nog wel iemand een bezoekje of komen er mensen hier. Ik kook ’s avonds vaak uitgebreid  en meestal bak ik die dag ook wel wat. Ons streven is vooral dat er niets moet die dag.