Je bent er wel want ik voel je zo. In alles ben je aanwezig. Ik voel je, ik hoor je maar ik zie je niet. Waarom zie ik je niet? Waar ben je dan? Ben je er wel, voel ik je wel? Mijn gedachten sollen met me en werkelijkheid lijkt zo ver weg. Daar ben je weer.. je zit naast me. Ze zit er echt, haar bruine haren glanzen nog precies hetzelfde en ik zie in haar ogen wat ze voelt. ‘Wat is ze mooi, je dochter… Mag ik haar vasthouden?’ Ze streelt de haartjes van Nore.. aait over haar wangetje.  ‘Ooit was jij ook zo klein, en lag je precies hetzelfde als haar. De opslag van haar ogen, die heeft ze van jou, lekker pittig en helder’.  Ik slik..  Mam, blijf je nu wel? Je bent zo lang weggeweest. We missen je.. we hebben je nodig. ‘Nee lieverd, ik ga weer. Ik heb het druk en ik moet nog een hoop doen. We spreken elkaar snel weer goed? Dag meisjes’. Een kus op mijn hoofd, ik voel nog een aai over mijn wangen…

Happend naar adem word ik wakker… Ik speer naar de kamer van Nore.. ze slaapt heerlijk. Ik geef een kus op haar voorhoofd en een aai over haar wangen. Ik loop naar beneden en drink in de keuken een glas water. Dit zijn ze… de levensechte dromen, niet van echt te onderscheiden. Verschrikkelijk zijn ze.. maar tegelijkertijd zo fijn. Ze was er, heel eventjes, maar ze was er weer.

Want ik voel jou,
ik beleef alles met jou.
Ik ben dicht bij je,
waak over jou.
En als je me zoekt ben ik er altijd

Marco Borsato – Doe wat je altijd deed