Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Ik word niet zo’n moeder!

Ken je dat? Iets heel hard ( en vooral vaak)  roepen over iets waar je totaal nog geen weet van hebt? Dat heb ik uitgevonden… ‘Je bek een douw geven’ zeg maar.  Ik weet het, dus kan ik er lekker de spot mee drijven uiteindelijk maar soms zou ik willen dat ik eerst even nadenk voor ik er weer iets uitgooi. Bij deze dus mijn confession over wat ik nooit, maar dan ook nooit zou doen als ik kinderen zou hebben.

 • Ruiken aan het kontje van je kind of er toevallig een geurend kado’tje voor je is achter gelaten. Doe normaal! Ehm.. ik doe het vaak! Sterker nog, René vraagt vaak zat ‘Anne, ruik eens even of ze verschoond moet worden’.
 • M’n haar kort knippen als ik moeder bent. Oke, toegeven mijn haar veranderd vaak. Een kleurtje hier, schaartje erin daar. Ik kan ineens bedenken dat m’n haart kort moet, en dat moet dan ook direct gebeuren. Nu had ik dat gevoel al toen ik nog zwanger was maar toen kon ik het aardig loslaten. Een paar weken terug toch besloten de schaar erin te zetten, jep ik heb een moederkapsel ( haha, heus niet!)
 • Continue over je kind praten. Ik begreep het nooit, was dat dan echt alles waar je aan kon denken als je kinderen had? Dikke ja! Nore spookt 24/7 in mijn hoofd rond en de hele wereld mag dat weten. Ik probeer het uiteraard een beetje in toom te houden bij mensen die geen kinderen hebben of gewoon geen zin hebben in weer een Nore-story, want hé ik werd er tenslotte zelf ook wel eens gek van, maar dat lukt lang niet altijd.
 • Kraambezoek leek me super gezellig! Leek… Nu wil ik niet ondankbaar overkomen want ik vond dat bezoek echt wel leuk en gezellig maar tot een bepaalde hoogte. Mensen die tot laat in de avond bleven hangen terwijl ik inmiddels al 2 voedingen verder was ( hint hint ), achter-achter-achter familie die je verder nooit meer ziet .. Ik vond het nogal wat. Gelukkig hebben we vooral erg gezellig bezoek gehad en is het heel prettig dat je het zelf kan inplannen!
 • Babyspammen. Want hallo, boven mijn IG en FB account staat toch zeker mijn naam en niet ‘Nore’. In mijn zwangerschap ben ik al wat meer gaan delen over ons toekomstige beebje en sinds ze geboren is loopt mijn social media over van de babyspam. Tja..
 • Kleding voor je kind kopen terwijl je voor jezelf ging. Guilty! Want hé, uitverkoop bij h&m kids, de prenatal was in de buurt en toevalig liep ik langs een nieuwe ‘Name it’ winkel. ‘Ik bestel wel wat online, ofzo’ is het nieuwe winkelen. Hoewel, online is de collectie voor kids 1000 keer groter.. Nou ja, je snapt het wel!
 • Over kleding gesproken. Dure kleding is echt niet nodig voor je kind. Voor je het weet zijn ze er uitgegroeid en de zeeman heeft ook leuke kleertjes. Klopt! Tussen de zeeman kleertjes hangt alleen ook de halve Noppies collectie, bezit ik over meerdere koeka (box)kleden en lakens en twijfel ik nog steeds of ik Uggs ga kopen of die schattige booties van Donsje. Faliekant mislukt zeg maar.

  20151026_084106

  M’n (eigen aankleed-) popje

 

Gelukkig zijn er ook nog wat dingen die ik  ècht niet doe.

 • René ‘papa’ noemen. René is mijn man, niet m’n vader!
 • Alle lichaamssappen ( sorry!) van je kind niet vies vinden. Ik kan een hoop hebben en ben niet zo heel erg snel ergens vies van maar ik heb mijn grenzen! Als Nore kwijlt heb ik toetenpoetsers of spuugdoekjes bij de hand en veeg ik dit niet aan mijn hand af om deze vervolgens in mijn eigen mond te stoppen en als ze heeft gespuugd krijgt ze gewoon een nieuw outfitje aan ( d’r kast hangt vol dus dat is het probleem niet). En als  ze haar luiertje netjes tot de randjes heeft afgeleverd en er zit een nieuw exemplaartje om staat er op de commode handalcohol. Uiteindelijk ook hygienisch voor haar want mijn handen pakken haar weer vast tenslotte.
 • Make-up loos met mijn haar in de prak in mn joggingsbroek op de bank zitten. Ik hoef er heus niet altijd uit te zien om door een ringetje gehaald te worden maar er is niets mis met een beetje voor jezelf zorgen toch? Ik vind het heerlijk om mezelf van mascara te voorzien en mijn haar een beetje te fatsoeneren. Enne, die joggingsbroek zit ’s avonds heus wel lekker maar om er nou booschappen in te gaan doen, no thank you!
« »

© 2019 Nummer 26. Thema door Anders Norén.