De bevallingsverhalen, zwangerschapsperikelen en letterlijke nageboortes zijn niet weg te denken van iedere mamablog. We zijn er maar druk mee met hoe we ons voelen, of we het wel goed doen en vertellen her en der nog een grappige anektdote van de bevalling. Maar hoe hebben die mannen alles toch meegemaakt? Mijn man moest er maar eens voor gaan zitten vond ik. En bij deze dus René zijn kijk op de zwangerschap, de bevalling en alles wat daarna kwam!  Pak een kop thee en ga er lekker voor zitten!

Wat was het eerste dat je dacht toen ik vertelde dat we een kindje verwachten?

20150106_110616

Dè test met een kaartje voor René en het eerste pakje dat ik heb gekocht.

Thuisgekomen van mijn werk lag er een pakketje voor me klaar.. Daarop vastgestrikt dè test. Ik was verrast dat het al zo snel was! En uiteraard natuurlijk heel blij!

 

 

 

 

 

Had ik last van mijn hormonen/welkbekende zwangerschapskwaaltjes? En zo ja, welke?

Nee, ik heb hier in ieder geval niets van gemerkt. Je was niet prikkelbaar of had eetbuien, zoals je wel eens hoort… (- Overigens had René deze wel…Als hij ’s avonds van het hardlopen thuiskwam:  ‘ Aah.. Anne je bent zwanger, je hebt heus wel trek in een frietje…zullen we even naar de Mac gaan?’)

Toen de uitgerekende datum naderde vond je het toen spannend of werd je zenuwachtig?

20150907_080924

37 weken zwanger

Bij een week of 37 begon ik het toch best wel spannend te vinden. Je mo
cht vanaf toen thuis bevallen en ik leefde best wel naar dat punt toe. Toen je de 40 weken had bereikt keek ik toch wel wat vaker op mijn telefoon als dat ik normaal doe. Je weet dat het er dan aan zit te komen.

Ben je blij dat we naar het ziekenhuis moesten of had je liever thuisgebleven?

Op het moment zelf, toen we naar het ziekenhuis moesten, dacht ik er niet echt overna. Je stapt in de auto en rijd ernaar toe.  Ik had het ook prima gevonden om de geboorte thuis mee te maken maar het was nu eenmaal zo. Zoals ik er nu op terug kijk vind ik het fijn dat we in het ziekenhuis waren. Mocht er ooit een tweede komen dan zou ik het prettiger vinden om naar het ziekenhuis te gaan maar ik zal je niet aan je haren meesleuren als je toch heel graag thuis zou willen bevallen.

Wat vond je meevallen tijdens de bevalling?

Toen het ‘echte werk’ begon in het ziekenhuis viel alle spanning weg. Je werd aan een infuus gelegd voor de wee-opwekkers en op dat moment gebeurd het gewoon en overkomt het je. Alles is daar geregeld en je kan het overlaten aan de mensen die er verstand van hebben. Waar ik in die weken ervoor nog spanning had over hoe het zou verlopen en wat ons te wachten stond was dat nu helemaal over.

Wat vond je tegenvallen tijdens de bevalling?

De verveling. Ondanks dat er van tevoren wel was gezegd dat er voor een man hele saaie momenten tussen zitten was het echt ehm…saai. Als we thuis waren hadden we nog even een filmpje kunnen aanzetten en nu zat ik maar af te wachten en toe te kijken. Jij had ook niet zoveel aandacht nodig dus nadat ik mijn facebook heb doorgespit en op de camera alle filters had uitgetest kwam het lange wachten… Ook vanaf het moment dat je mocht persen duurde het erg lang. Je kan niet veel anders als weer een washandje of wat te drinken pakken voor je en dat voelt best wel machteloos.

13.jpg

René probeert nog wat filtertjes uit op de camera. Zie hier het prachtige uitzicht vanuit het ziekenhuis…ahum.

Wat was het eerste dat je dacht toen je Nore voor het eerst zag?

Ik dacht echt van alles.. Wauw, het is er! En toen… ze is groen…hoort dat?  -Tja, vruchtwaterkakkertje..En toen ze eenmaal afgedroogd was dacht ik jeetje..wat een prachtig poppetje. Oh en tussendoor dacht ik nog.. yes, we hebben een meisje! Eigenlijk dacht ik dus van alles tegelijk…

41

Hun eerste moment…

Wat waren je gedachtes van tevoren over hoe ik de bevalling zou doorstaan? Gillen? Knijpwerk? Schelden?

Ik had wel bedacht dat dit het een beetje zou zijn. Als jij niet lekker bent of pijn hebt kruip je  in je coconnetje en ben je liever op jezelf en heb je liever niet teveel aandacht van anderen. Dat was nu ook zo. Af en toe een washandje/wat zeggen/drinken was voldoende.

Vond je de bevalling in zijn geheel meevallen of tegenvallen? Wat was je verwachting ten opzichte van wat het is geworden?

Het begin vond ik best wel snel gaan. We zaten bij de Mac en een uur later zaten we in het ziekenhuis. Dat ging voor mijn idee heel snel. Daarna duurde het alleen heel lang en dat viel best wel tegen. Toen Nore geboren was moesten we ook best lang wachten op de kinderarts. Ik had verwacht dat we sneller thuis zouden zijn.

Hoe heb je de kraamweek ervaren?

Ik ben 2 dagen vrij geweest en toen weer aan het werk gegaan. Ik vond de kraamweek best wel druk. Mensen blijven toch snel te lang zitten, jij bent nog niet fit en alles is nieuw voor ons en de volgende dag moest ik wel gewoon weer werken. Ook waren er mensen die op kraambezoek later kwamen als wat er was afgesproken. Ze hebben dan niet door dat jij met voedingen zit, baddertijd etc.. Wel was het heerlijk dat Nelleke ( onze kraamverzorgster) zoveel deed. Als ik thuis kwam kon ik ook gewoon even lekker zitten zonder dat er nog een wasje in moest.

170.JPG

Maar wat werden Nore en wij verwend tijdens de kraamweek! Kleertjes, wijntjes ( ja, die bleven nog even dicht hoor ), knuffels, kaarten, chocolade, speelgoed, boekjes etc…

Wat zou je de volgende keer ( als dat zo zou mogen zijn) anders doen in de kraamweek?

Betere afspraken maken met mensen die komen. Mijn voorkeur gaat uit naar een duidelijke afspraak tot hoe laat mensen kunnen komen. Zeker die eerste weken. Je bent allebei nog moe en het is zo nieuw met een baby. Je moet elkaar echt nog leren kennen. Ik zou ook niet meer als 1 kraambezoek op een avond plannen.. nu hadden we soms 3 x bezoek op een avond..

Wat mis je het meest van voor je ‘vader zijn’?

De vrijheid om te doen en te laten wat je wilt. Alles moet nu gepland worden en in overleg gaan. Je kan niet zomaar meer weg, je hebt altijd iemand om rekening mee te houden.

Hoe vind je mij als moeder?

Je bent erg zorgzaam en lief. En ook heb je veel geduld met Nore. Je zorgt ervoor dat ze goed in de kleertjes zit.. maar of dat nou een goede eigenschap is?!

En hoe vind je dat je het zelf doet als vader?

Ik denk wel dat ik het goed doe. Ik zou soms iets geduldiger moeten zijn als ze zichzelf met aankleden alle kanten op frommelt. Ik denk wel dat ik een lieve en leuke vader ben, neem haar mee naar scouting ( opvoeden die hap!) en besteed veel tijd aan haar. En natuurlijk het belangrijkste in een vader – dochter relatie…haar leren gamen!

Als je tips zou moeten geven aan a.s. vaders wat zou je ze dan mee willen geven?

Neem een tijdschrift mee tijdens de bevalling! Of je playstation maar dat word misschien wat minder geaccepteerd..  Hou er rekening mee dat je veel minder vrije tijd over hebt. Alles wat je doet moet nu echt gepland worden. Waar ik voorheen wel eens dacht dat ik dingen moest plannen kan ik zeggen: dat valt in het niet bij het hebben van een kind. Oh en alle pufcursussen, yogas en dat soort meuk ter voorbereiding op een bevalling is volgens mij de grootste onzin die er is! Het moet wel geldverspilling zijn… Nore kwam ter wereld zonder pufclub en ingewikkelde zonnegroeten. Het altijd is kortjakje ziek hebben we trouwens ook niet gedaan.

Zijn wij veranderd als stel?

Ik denk dat wij zelf niet veranderd zijn maar in de dingen die we doen wel. Je prioriteiten zijn wel veranderd. Waar we voor Nore nog wel eens laat huis kwamen in het weekend doen we dat nu niet zo veel meer. ’s Ochtends is ons aapje toch weer vroeg wakker! Ook dingen spontaan samen doen is minder geworden. We hadden er een handje van om ineens uit eten te gaan en dat is soms wat minder makkelijk te realiseren. Maar als stel zijn we niet echt veranderd vind ik We kunnen goed plannen dus plannen we soms echt een avond voor ons samen in in onze agenda. We maken zeker nog wel tijd voor elkaar vrij, plannen een weekendje Ouddorp in etc..

Als je Nore mocht omschrijven in 3 woorden, wat zijn deze dan?

Actief, schattig draakje!

20160403_144401.jpg

Zij hoort bij jou..

 

Wat heeft Nore van jou?

Qua uiterlijk lijkt ze wel op mij denk ik en haar streken…

Wat heeft Nore van mij?

Het actieve…een soort van ongeremdheid in je energie. Haar ontwikkeling trouwens ook… dat alles snel willen doen. Snel staan, zitten, kruipen… Tja alles zèlf willen doen he…En haar slaapritme.. Nore heeft ook niet veel slaap nodig blijkbaar en jij kan ook prima een tijdje zonder..

PhotoGrid_1462690588181

Zij hoort bij mij

 

 

 

Kraaijeveld-33.jpg

Wij horen bij elkaar..

 

Liefs, Anne ( en René natuurlijk!)

Vond je het een leuke tag? Neem hem gerust over en laat het me weten of vul hem hieronder in als je een berichtje achterlaat. Vind ik leuk ! 

 • Wat was het eerste dat je dacht toen ik vertelde dat we een kindje verwachten?
 • Had ik last van mijn hormonen/welkbekende zwangerschapskwaaltjes? En zo ja, welke?
 • Toen de uitgerekende datum naderde vond je het toen spannend of werd je zenuwachtig?
 • Ben je blij dat we naar het ziekenhuis moesten of had je liever thuisgebleven? Of ben je thuis bevallen en was je daar achteraf blij mee of was je liever in het ziekenhuis bevallen?
 • Wat vond je meevallen tijdens de bevalling?
 • Wat vond je tegenvallen tijdens de bevalling?
 • Wat was het eerste dat je dacht toen je (baby) voor het eerst zag?
 • Wat waren je gedachtes van tevoren over hoe ik de bevalling zou doorstaan? Gillen? Knijpwerk? Schelden?
 • Vond je de bevalling in zijn geheel meevallen of tegenvallen? Wat was je verwachting ten opzichte van wat het is geworden?
 • Hoe heb je de kraamweek ervaren?
 • Wat zou je de volgende keer ( als dat zo zou mogen zijn) anders doen in de kraamweek?
 • Wat mis je het meest van voor je ‘vader zijn’?
 • Hoe vind je mij als moeder?
 • En hoe vind je dat je het zelf doet als vader?
 • En hoe vind je dat je het zelf doet als vader?
 • Als je tips zou moeten geven aan a.s. vaders wat zou je ze dan mee willen geven?
 • Zijn wij veranderd als stel?
 • Als je (baby) mocht omschrijven in 3 woorden, wat zijn deze dan?
 • Wat heeft(baby) van jou?
 • Wat heeft (baby) van mij?