Toen Nore bijna 3 maanden was zijn we een weekendje naar Centerparcs geweest. Waar ter wereld kun je nu eenmaal beter beginnen met babyzwemmen? Juist.. Dus trokken we Nore een schattig zwembroekje aan en doken we het subtropisch zwemparadijs in. 

Ze vond het prachtig en heeft het bijna een half uur (!) volgehouden. Omdat ze het zo heerlijk leek te vinden ben ik met haar gaan babyzwemmen. Iedere maandagochtend plonsen we het zwembad in. Inmiddels is haar zwembroekje te klein en heeft plaats mogen maken voor een leuk badpakje. Met een groep van  ongeveer 10 dames( en zo af en toe een heer, STOER!) volgen we de les.  De les voor de allerkleinsten begint om 9 uur en het groepje van Nore, 8+ maanden start om half 10. We beginnen altijd met een welkomstliedje. Daarna is het tijd om te plonsen, liedjes te zingen, water te spetteren en uiteindelijk een duik onder water te nemen. Waar ik dat eerst best wel eng vond, zo’n klein guppie onder water, vind ik het nu een leuke en goede manier voor Nore om met water bezig te zijn. Zo leert ze goed haar adem in te houden en schrikt ze niet zo snel als we met water kliederen en dat in haar gezichtje komt. Oke, ze komt als een verzopen katje boven water maar huilt niet en vind het verder prima. Het contact met de andere kindjes lijkt Nore ook leuk te vinden. Samen met haar vriendje ( een collega van mij zwemt ook met haar zoontje) heeft ze grote lol en ook de andere kindjes vind ze maar wat interessant. Overigens vind ik het ook wel gezellig om met de andere moeders wat contact te hebben. Leuk om zoveel verschillende kids bij elkaar te zien.

Ik vind het dus een aanrader om met je kleintje te gaan zwemmen, ook voor voorbereiding op een zwemdiploma is het goed. Buiten dat om vind ik het heerlijk om op deze manier echt een mama-dochter momentje te hebben in de week. In Gorinchem, waar ik dus zwem,  kun je een eventueel ouder kindje ook meenemen. Hier is( op maandag) opvang voor zodat je echt 1 op 1 kunt zijn met je kind en geen smoes hebt om niet te gaan, haha.Overigens voor opa’s/oma’s ook een leuke manier om met je kleinkind een 1 op 1 moment te hebben!

20151213_094108.jpg

Voor het eerst babyzwemmen in Centerparcs ( en dus in het bezit van een ‘sparteldiploma’.)

20160321_084740.jpg

Samen met haar zwemvriendje Cihan.

20160329_195315.jpg

In bad ‘zwemmen’ we natuurlijk ook…samen met een hele kudde eendjes!

20160731_144240.jpg

Op vakantie.