20160504_174210Hoe makkelijk is het om in de supermarkt even een kant en klaar potje pastasaus te kopen. Je knalt er wat groenten door en wat gehakt, kookt de pasta en klaar is kees. Inderdaad hèèl makkelijk! En daarom heb ik een receptje voor je wat ook heel makkelijk is maar wel boordevol verse groenten zit! Het is geen culinair hoogstandje en je hoeft er ook echt geen uur voor in de keuken te staan..geen smoesjes dus!

Wat heb je nodig voor 4 personen: olijfolie, 500 gram (runder)gehakt, 300 ml rode wijn, 5-6 grote tomaten, 1 rode paprika, 1 winterwortel, 3 teentjes knoflook, 1 ui,een bosje basilicum,  1 prei, zout en peper en een blender( en eventueel een wijnglas voor erbij. .hik!).

Verhit de olie in een wokpan en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak dit op matig vuur. Snijd ondertussen de tomaat, paprika, prei en wortel en voeg deze toe in de pan. Hussel het door elkaar en laat een minuutje of 5 zachtjes pruttelen. Vervolgens mik je het hele zootje in de blender, giet je de rode wijn erbij en zorg je dat alles goed fijn-geblenderd word. Ondertussen bak je het gehakt rul in de pan met wat peper en zout. Als je gehakt klaar is zet je je vuur zacht en schenk je de saus erbij. Scheur de basilicum eroverheen en klaar is je home made pastasaus.

Vind je hem te dun voeg dan wat tomatenpuree toe en als je hem te dik vind dat kun je nog wat rode wijn of water (WATJE!) toevoegen. Zelf vind ik het lekker om nog wat geraspte kaas of geraspte mozzarella toe te voegen, maar let op niet te veel want dan kan het overheersend worden.

Kook er wat volkoren pasta bij en maak ik het af met een frisse salade van rucola, geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, komkommer en wat geraspte wortel. Oh ja, de rest van de rode wijn drink je er natuurlijk bij…zonde om die te laten staan!

 

Eet smakelijk!