Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Aardappelroosjes uit de oven.

20160501_170515

Pommes Duchesses.. Beter bekend als aardappelroosjes. Ik vind ze heerlijk! Maar laten we eerlijk wezen, echt gezond zijn ze niet. En hoewel we in het bezit zijn van een airfryer dus we ze niet frituren, blijven het calorieënbommetjes.  Om wel heerlijke aardappelroosjes te kunnen eten maar op een iets verantwoordelijke manier is hier mijn recept van aardappelroosjes uit de oven.

Wat heb je nodig voor 2 personen: een stuk of 4 grote of 6 kleinere kruimige aardappels, boter, zout, peterselie, 2 eierdooiers, nootmuskaat, spuitzak en eventueel wat geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappels met een beetje zout. Split ondertussen de 2 eieren en doe de eierdooiers in een schaal. Bewaar een klein beetje eierdooier voor je laatste stap. ( wist je dat je eiwit heel goed bewaren in de vriezer, hoef je het ook niet weg te gooien). Voeg een snuf nootmuskaat toe en een snuf zout. 2 el (verse) peterselie toevoegen en roer dit alles door elkaar. Als laatste voeg je, als je dat lekker vind, een grote el geraspte kaas toe. Dit maakt de roosjes iets smeuiger. Stamp vervolgens de aardappels erdoorheen met een klontje boter. Doe alles in een spuitzak ( het liefst met een kartelmondje) en spuit er mooie roosjes van op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als laatste bestrijk je de roosjes met de overgebleven eierdooier. Zet de roosjes voor 15-20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

( overigens kun je natuurlijk eindeloos variëren door er bijvoorbeeld prei, paprika of spekblokjes aan toe te voegen )

 

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.