20160523_142227.jpgWil je een makkelijke, lekkere en mooi uitziende taart maken? Bij deze het recept van de aardbeien-limoen taart. Stap voor stap en zoals ik al zei, niet moeilijk om te maken.. wel lekker!

Wat heb je nodig? Een met bakpapier bekleede en ingevette springvorm, 6 eieren, een snufje zout, 90 gram bloem, 30 gram maizena, 120 gram witte basterdsuiker ( lichte bastersuiker kan ook prima), 1 limoen, 250 gram magere kwark, 250 ml slagroom, 40 gram slagroomversteviger ( klop-fix uit een zakje), 250 gram aardbeien, 2 el poedersuiker en lemon curd ( maar het kan ook met jam of ingemaakte vruchten)

Verwarm je oven voor op 175 graden en plaats het rooster net iets uit het midden van de oven als dat kan, iets meer naar onder. Zeef de bloem en de maizena met wat zout boven een kom. Mix de eieren samen met de basterdsuiker in een andere kom tot een luchtige massa. Mix hierdoorheen het bloemmengsel. Dit is de basis van je taart. Schenk hem in de springvorm en zet in de oven voor een minuutje of 35. Laat de taart 20 minuten afkoelen. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de kwark, slagroom,slagroomversteviger, poedersuiker en het sap van de limoen goed door elkaar tot een dikke massa. Snijd de taart in het midden horizontaal door zodat je 2 helften hebt. Bestrijk de onderste helft met de lemon curd, niet te zuinig doen hé, en de andere helft met de helft van het roommengsel. Leg de taarthelften weer op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de taart met het overige roommengsel. Strooi de rasp over de taart en garneer met de aardbeien. Voor een nog feestelijker effect rasp je wat chocoladekrullen die je eroverheen strooit.

 

Eet smakelijk!