Een tijdje terug plaatste ik op IG en Facebook een berichtje over de eczeem van Nore. Onder de hashtag dtv ( durf te vragen) vroeg ik tips hoe om te gaan met eczeem. Wat een hoop lieve reacties kreeg ik zeg. In dit artikel lees je hoe we er nu voor staan..

Nore heeft constitutioneel eczeem en dat wil zeggen dat het een eczeemsoort is die voornamelijk voorkomt bij kinderen onder de 2 jaar. Het is gebleken dat kinderen op zuigelingenleeftijd er vaak overheen groeien.  De precieze oorzaak van deze eczeemsoort is onbekend. Erfelijkheid zou een rol kunnen spelen. Bij Nore begon het rond haar 5 maanden. Op haar wang zat een klein rood plekje. Niets om je druk over te maken, wel iets wat we in de gaten hielden. Ik smeerde Nore goed in omdat ze al een wat droger huidje had en had de hele zwitsal collectie op de commode staan. Na verloop van tijd werd het plekje groter en zag ik op de andere kant van haar wang ook een plekje onstaan. Ik smeerde haar nog beter in en deed haar minder in bad. Het hielp niet want na een tijdje leek haar huid gewoon open te breken. Heel naar om te zien. Het moest wel vreselijk jeuken want Nore krabte zichzelf helemaal open. Op naar de dokter dus. Met een koelzalf in mijn tas reden we terug naar huis. Oke, prima eczeem. Niets spannends en er zijn 100 andere dingen die erger zijn. Inmiddels ging ook Nore haar was met Neutral 0% de wasmachine in, wat betekend dat ik haar was apart was van die van ons. Na een week koelzalf te hebben gebruikt werd ik een beetje paniekerig. Niet alleen haar wangen waren open, ook op haar armen zag ik een droge rode huid ontstaan. Zucht, opnieuw naar de dokter. Met een vaseline lanette erbij gingen we het nogmaals proberen. 3 x raden wie er de week erop weer bij de dokter zat..Met een hormoonzalf rijker smeerden we Nore weer in. 2 x 5 dagen smeren met 2 dagen rust er tussen was het advies. Daarnaast de koelzalf en de vaseline blijven gebruiken. Zo gezegd zo gedaan. We zagen in die 5 dagen tijd een helend huidje tevoorschijn komen, maar in de 2 dagen rust kwam haar eczeem weer keihard terug. Weer 5 dagen smeren waarin we haar huidje zagen verbeteren maar helaas mag je hormoonzalf niet maximaal blijven smeren dus moesten we stoppen. Het had helaas niet de trigger gegeven die we hadden gehoopt. Inmiddels zat ik aardig met mijn handen in het haar. Niet omdat ik ergens bang voor was, maar omdat ik mijn meisje compleet zag veranderen. Ze was nog steeds blij en vrolijk maar er zaten ook dagen tussen dat ze verging van de jeuk en heel haar wangen en inmiddels ook haar amen open krabde. Ik schafte donkergrijze en zwarte hoeslakentjes aan omdat ik het vreselijk vond als ik ’s morgens haar kamertje binnen kwam en het bloed op haar lakentje zag. Ook slaapt ze met sokjes om haar handen zodat ze niet (hard) kan krabben. Tja, noem mij maar een emo-miep maar ik vind het vreselijk om m’n kleine meisje zo te zien. Inmiddels was de zwitsal collectie al even het huis uit en ben ik helemaal over op Naïf. ( <– klikkerdeklik) Wat een fijne producten zijn dat. Het ruikt heerlijk en bovendien zien de producten er ook mooi uit. Nore haar huidje reageert er goed op en buiten de shampoo, creme’s, was-gels en olie hebben ze ook zonnebrandcreme. Ik ben dus om en gebruik niets anders meer!

Nee, helaas de eczeem van Nore is nog niet over, we zijn er  nog niet. Over een paar weken hebben we een afspraak met de dermatoloog. Hopelijk  krijgen we daar dè tip! Tot die tijd zoek ik uiteraard zelf nog door naar wat het beste werkte voor Nore. Ik heb wat samples besteld van producten die speciaal voor eczeem zijn en mijn schoonzusje heeft ook wat samples besteld voor Nore. Ook heb ik wat tips gekregen en handvaten! Bijzonder en lief dat er toch zoveel mensen meedenken, social media is groot! Thanks! Hopelijk groeit ze er (snel!) overheen!

Liefs,

Anne

 

Ps Naïf-uitvinders komen jullie nog met een lekkere haarlotion in het assortiment?  Ik ben vast niet de enige die deze zeker zou gaan gebruiken! 😉

 

Dit artikel is niet gesponsord maar geschreven door een hele blije mama die heel veel baat heeft bij de mooie producten van Naïf!

20160519_165505.jpg

Ons ‘pretpakket’ . Verpakt in een mooi doosje met handgeschreven kaartje !