Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Gefeliciteerd lieve Nore!

20151001_182815.jpgDag lief jarig dreumes-meisje,

Vandaag, 19 september is jou verjaardag. Je bent 1 jaar geworden en dat betekend dat je baby-af bent en een echte dreumes. Wat is dit jaar voorbijgevlogen. Ik mocht je 9 maanden dragen en dat heb ik met heel veel liefde gedaan. Wat voelde ik me gezegend dat ik je mee mocht nemen tot je groot genoeg was gegroeid om de wereld te ontdekken.  Toen jij, een jaar geleden voor het eerst in mijn armen lag was ik de wereld te rijk. Jij maakte mij moeder en zorgde ervoor dat mijn hart overliep van liefde. Je keek me aan met je grote ogen en ik voelde zo dat je bij me hoorde. Ook al had ik je nog nooit gezien, ik kende jou!

Je bent een dametje met een eigen willetje en steekt dit niet onder stoelen of banken. 8 maanden lang mochten we niet alleen overdag van je genieten maar was je ’s nachts ook aardig actief. Af en toe werden papa en mama een beetje moe van je hoor.. wat een energie heb jij.. maar gelukkig ben je na 8 maanden wat beter gaan slapen!
Je leerde omrollen, zitten, kruipen en staan. Zelfs stapjes zetten aan de tafel of aan de hand kun jij al. En dagelijks zien we je al oefenen met losse stapjes zetten, knapperd! Je bent zo enthousiast en rent soms om de tafel. Oeh, Oh-oh en jajaja zijn je favoriete woordjes en je ontbijt graag met een boterhammetje èn baby-tv ( ssstt we zeggen niets tegen papa ).  Als ik je ’s morgens uit bed kom halen sta je al te springen en krijg ik vaak eerst een dikke kus van je. Je bent erg ondernemend en laat je speelgoed vaak links liggen terwijl de waterflesjes, mama’s schoenen en de vaatwasser vele malen leuker zijn. Naar buiten gaan is favoriet of het nu op de fiets is of met de kinderwagen..jij geniet er zichtbaar van. Als papa of mama het bad aan zet kruip jij supersnel van je kamertje naar de badkamer toe. Je bent echt een waterratje! En dat bewijs je ook tijdens het babyzwemmen. Je bent niet bang om kopje onder te gaan en spettert er op los. Je zwaait vrolijk naar iedereen die het zien wilt en als de muziek aan gaat ga jij pas echt los. Je danst heen en weer en op en neer en zwaait vrolijk met je armen. Het was een intensief jaar waarin we zeker met jou nachtelijke avontuurtjes best eens met de handen in het haar hebben gezeten. En toen jij ook nog eczeem kreeg kon je niet meer slapen van de jeuk. Ook al zijn er veel ergere dingen in de wereld, soms werd mama daar best even verdrietig van. Niet omdat jij daar iets aan kon doen hoor maar omdat mama soms ook gewoon moe was. Gelukkig maakt jou brede lach en gezellige kletspraatjes alles weer snel goed. En nu.. nu ben je dus baby af en officieel een dreumes. Je gaat als een speer en doet niet onder voor de grotere kindjes die je tegenkomt. We genieten iedere dag intens van jou .Ik kijk uit naar jou nieuwe jaar. Een jaar waarin je vast weer heel veel gaat leren. Ik zal je helpen, je overladen met liefde en de veiligheid bieden die je nodig hebt.

Van harte gefeliciteerd lieverd!  Je bent een heerlijke dochter. Blijf zoals je bent en verander voor niemand. Ik hou van jou !

Dikke kus, mama

12 maanden pure liefde!

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.