Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Voor de eerste keer fietsen.

Oke,zoals je weet doe ik mee met het Day zero project en daarin staat onder andere dat ik over al mijn bereikte doelen een artikel schrijf. Ik zal heus niet over ieder doel een uitgebreid verslag uitbrengen ( nee wees maar niet bang ) maar mijn fietsavontuur met Nore wil ik wel even delen. 

Via het fietsplan van mijn werk heb ik een prachtige Batavus Mambo aangeschaft. Een matzwarte met een bruin zadel en bruine handvaten. 7 versnellingen zodat ik straks min of meer nog een beetje de Ouddorpse duinen kan bedwingen. dat word lachen natuurlijk. Afijn, fiets binnen alleen het zitje was er nog niet. Dus deze besteld en toen hij binnen was konden we natuurlijk niet wachten om een rondje te aan fietsen. Bijkomend nadeel was wel dat het een beetje miezerde buiten. Maar hé we smelten niet dus Nore in het zitje en klaar om te gaan. Eh.. hoe stap ik op? Geen idee hoe ik normaal op stap ( dat komt omdat je nooit fietste, Anne) maar het lukte me gewoon echt niet. Na tal van pogingen kwam ik er uiteindelijk achter dat je eerst op het zadel moet gaan zitten voor je gaat fietsen.. Aahaa! En als je eenmaal fietst is het natuurlijk gewoon de kunst te blijven fietsen en niet te stoppen, want dan moet je weer overnieuw beginnen. Ik neem even een klein zijweggetje naar de periode dat ik net mijn rijbewijs had gehaald. Mijn broer vond dat best handig want die ging naar een feestje met een vriend en dat vond ik weer handig want zo kon ik oefenen met rijden.Ja hoor, ik bracht ze wel! Het enige nadeel was dat ik in een diesel had gelest en in een benzine auto reed, tja iets met optrekken, uitvallen, koppeling.. Dus ik besloot gewoon niet te stoppen voor het donkerrode stoplicht maar door te rijden zodat in ieder geval de auto niet uit zou vallen..wat mijn broer en zijn vriend zo ongeveer een hartaanval bezorgde.  Dus vandaar.. zo is het dus ook met fietsen! Ik kwam vorige week een vriendin tegen die lekker aan het wandelen was met haar kleine.. en waar ik anders zoiezo had gestopt om even bij te babbelen dacht ik nu maar 1 ding.. niet stoppen gewoon zwaaien en doorfietsen. Inmiddels ben ik volleerd fiet-ster geworden ( zou zo een tour de franceje kunnen doen hoor) en kan ik zonder direct op mijn plaat te gaan gewoon afstappen. Wel zo handig met een kind voorop. Overigens vind Nore het prachtig op de fiets. Ik hoor de hele tijd ‘maaamaaaa  hmmmmmmm’. Nouja, dan is het goed toch?

Liefs, Anne

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.