Goedemorgen lief,

Vandaag is je verjaardag. Je mag 27 kaarsjes uitblazen maar we doen er 1 oke? Anders word het zo’n vuurzee. Wat hebben we een bijzonder jaar gehad hé? Vorig jaar was ik 38 weken zwanger en vond jij het eigenlijk niet zo nodig om je verjaardag te vieren. Maar deze dwarsligger besloot anders en klein maar fijn vierden we toch je verjaardagsfeestje. Ons dametje liet nog even op haar wachten maar op 19 september werd jij papa, en wat voor een! Van het begin af aan hielp jij met alles mee. Een luiertje hier, een badje daar en tussen alle drukte door wist je ook nog goed voor mij te zorgen. We besloten dit jaar ons huis te koop te zetten omdat we graag wilden verhuizen en waar we beiden af en toe de moed leken te verliezen omdat we toch wat tegenslagen hadden met de verkoop takelden we elkaar weer omhoog als de ander even een dipje had. Ik merkte toen echt goed wat voor een team we zijn. Misschien juist wel omdat we soms zo verschillend zijn. Jij, die alles heel snel ‘best’ vind maar ook erg je eigen plan kan trekken en ik die me overal mee moet bemoeien maar het ook prima vind om even op mezelf te zijn.  Doordat je de vader van onze dochter bent ben ik misschien nog wel meer van je gaan houden want wat doe je dat goed, papa zijn. Je troost haar als het nodig is, zorgt voor haar, geeft haar een veilig gevoel en laat haar lachen. De periode dat Nore zo slecht sliep en ik ’s nachts voelde dat de tranen achter mijn ogen prikte omdat ik niet meer wist wat ik moest doen, stapte je uit bed pakte je Nore en ging je beneden met haar zitten, haar troosten, zodat ik even kon slapen. In de tijd dat ik nog borstvoeding gaf en het totaal niet lekker liep wist je me uiteindelijk te overtuigen dat ik aan mezelf moest denken, dat juist dat ook goed was voor Nore. Ik voelde me als vrouw falen maar jij wist dat gevoel om te buigen.

Maar naast dat je zo’n lieve papa bent voor Nore ben je ook een geweldige vent voor mij. We kunnen uren praten over onze doelen en dromen. Je bent liefdevol en nooit te beroerd om mij op mijn rug te kriebelen  of te masseren. Je kookt als het nodig is, zet de was aan, vouwt de was op of haalt een een stofzuiger door het huis. Soms haal je het bloed onder mijn nagels vandaag met je zoveelste nieuwe hype die je 1x gebruikt waarschijnlijk ( puch, vlieger, squashracket.. need i say more ), of je last minute tondeuse beurt die nog even gedaan moet worden of een overhem dat gestreken moet worden. En de Formule 1 heb ik ook een tijdje van de buis af kunnen schieten. Het feit dat je het dekbed niet netjes glad trekt als je uit bed stapt of ik Nore haar flesje boven moet halen omdat deze nog niet beneden staat vind ik ook niet zo tof maar juist door al deze dingetjes van jou, vind ik je zo leuk! Het leven met jou is nooit saai en iedere avond ben ik blij dat ik met jou in slaap val ( ‘Nog een kusje? Nee.. doen we niet! Oke slaap lekker! 1 kusje dan. Homies for life, tik ‘em aan ouwe’ ) en iedere morgen weer met jou wakker word. Samen hebben we al heel wat mooie reizen mogen maken. Lapland, Mexico, Dominicaanse Republiek, Cyprus.. ik hoop samen met jou en Nore nog een hoop van de wereld te mogen zien, waaronder onze droom, Afrika. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar we naar toe gaan, zolang we maar met elkaar zijn.  Door jou kan ik mezelf zijn en me ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Op naar een mooi, nieuw jaar. Het jaar waarin je koos voor een andere baan, waar je binnenkort aan de slag zult gaan ( wat ben ik trots op je! ), het jaar waarin we gaan verhuizen..

Lieve René, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wil nog heel veel verjaardagen met jou vieren! Ik hou van je! Kus, Anne