Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Waarom wij het geslacht niet wilden weten.

091fa7e4330f8a84b00c2237c2a347caWeten jullie wat het wordt? Een redelijk standaard vraag en we hebben hem heel vaak gehoord tijdens de zwangerschap. Tegenwoordig weet bijna iedereen het geslacht van de buikbaby omdat het leuk maar vooral ook praktisch is. Toen ik zwanger was hebben we het er even over gehad maar al vrij snel was duidelijk dat we het niet wilden weten. Wij lieten ons liever verrassen. Dus als de vraag kwam of we wisten wat het was en we zeiden dat we het niet wisten werd vaak gelijk de vraag gesteld of we dan niet nieuwsgierig waren. Natuurlijk was ik dat, maar niet perse naar het geslacht. Ik was benieuwd naar zijn of haar koppie, heeft de baby haartjes en welke kleur? Hoe groot zal de baby zijn en herken ik iets van René of mij? Dat soort dingen zeg maar. Bij de 20 weken echo hebben we ook nadrukkelijk gezegd dat we het niet wilden weten en toen de echoscopiste de blaas etc goed ging onderzoeken zij ze dat we dan beter even de andere kant op konden kijken. Dus dat deden we. Ik wilde sowieso geen roze of blauwe kamer maar mint met grijs en dat is voor zowel een jongen als een meisje een prima kleur. Ook de babykleertjes waren allemaal grijs/wit/mint  en op een enkel jurkje in de kast van mijn nichtje Mara na was alles uniseks. Ik had ook nog een paar meidendingen van mijn nichtje in een doos onderin de kast staan. Mocht het een meisje worden ( waar ik heilig van overtuigd was ) dan had ik in ieder geval wat klaar staan. De laatste paar weken werd ik wat nieuwsgieriger. Zou mijn gevoel juist zijn of word ik gewoon voor de gek gehouden? Er heerste bij de familie en vrienden nog wat discussie over een jongen of een meisje, het ging aardig gelijk op. Mijn laatste werkdag heb ik gevierd met een taart met blauwe en met roze muisjes. Mijn cliënten konden een stuk taart pakken in een meiden of jongens variant en ook hier ging het gelijk op . Toen Nore eenmaal was geboren was ik ook helemaal niet bezig met wàt ze was maar vooral heel blij met dat ze er was! Toen de verloskundige zei:’Kijk maar tussen de beentjes wat je hebt gekregen’ was ik weer geland op aarde volgens mij. Wauw, een meisje! Overigens maakte het ons ook niets uit een jongen of een meid als het maar gezond is en nog belangrijker gelukkig!

Als we ooit nog een baby’tje zouden mogen krijgen weet ik niet wat ik zou willen. Dan neig ik misschien wel meer naar het wel willen weten. Puur omdat het praktisch is. Ga ik de roze kleertjes van de zolder halen om weer te wassen of schaf ik jongenskleding aan. Voor nu vonden we het gaaf om het niet te weten in ieder geval.

Liefs, Anne

Hoe ging dat bij jou? Wist je het geslacht en heb je dit bekendgemaakt of voor jezelf gehouden? Wat zou je een eventuele volgende keer willen als je nog een kindje zou willen?

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.