moederschapBenieuwd hoe het moederschap mij heeft veranderd of wat de beste aankoop was? Bij Monique van Moonoloog vond ik deze leuke tag. Ik nam hem over.. lees je mee?

Ben jij een werkende of een thuisblijfmama?

Ik werk gemiddeld 34 uur per week. Evenveel als voor mijn zwangerschap. Doordat ik onregelmatig werk werk ik minimaal 24 uur maar ik heb soms ook weken van 45 uur.

Zou je het anders willen?

Nee, voor nu vind ik het heerlijk om te werken. Ik heb een leuke baan dus voor mij is het geen straf om naar mijn werk te gaan.  Om me heen zie ik gemiddeld moeders een uur of 24 werken wat mij dan soms wel weer lekker lijkt. Je houd dan gewoon meer tijd over voor je kind maar ook voor je huishouden. Doordat ik ook avonden en in het weekend werk is dat soms een beetje een race tegen de klok. Anderzijds is het financieel wel fijn. Zeker mbt de verhuizing straks. Wie weet zal ik ooit wel naar 24 uur willen maar zoals ik het nu zie, voorlopig niet en zeker niet minder als 24 uur.

‘Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bedje/wiegje’

Ja, vanaf dag 1 sliep Nore in haar eigen bedje. Nouja .. slapen.. ( Lange nachten versus vroeg opstaan…) Op zaterdag of zondag als we beide vrij zijn leg ik haar ’s ochtends als ze wakker word nog wel eens tussen in bij ons. Overigens slaapt ze dan niet maar trekt heel beheerst 1 voor 1 mijn wimpers eruit of prikt in mijn ogen/neus.  Dus bestaat ons bed ook uit diverse duploblokken en ander speelgoed om Nore zoet te houden als papa en mama nog even verder snoozen…

De beste aankoop voor mijn kindje is…

Waar moet ik beginnen.. Allereerst haar dr Brown fles. Zonder kunnen we niet en dat hebben we gemerkt toen we op vakantie in Ouddorp waren. De nachten waren drama. Het leek alsof ze erge buikpijn had en ik heb nachtenlang over haar buikje gewreven. Wat bleek? We hadden per ongeluk de dop van haar Dr. Brown fles weggegooid waarop ik zei: ‘Joh we halen wel even een nieuwe fles’. Ik vind dat toch lekker als een fles gewoon compleet is. Helaas hebben ze in weinig winkels dr Brown waardoor we een Difrax kochten. Vanaf dat moment zijn de nachten van Nore dus weer dramatisch geworden want wat bleek, ons dametje had hartstikke buikkrampen. Zodra we erachter kwamen hebben we gelijk haar eigen fles weer tevoorschijn gehaald, dan maar geen dop! Ik vond het overigens bizar, heb zelfs een tijd gedacht dat die fles een placebo effect had voor ouders..  Bij deze dus.. nooit meer zonder dr Brown fles!

Haar speen is me ook aardig heilig trouwens. En verder hebben we een heerlijke kinderwagen, een Joolz Quadro ( maar die hebben we gekregen en niet zelf gekocht..) en ben ik ook heel blij met haar houten meubels in haar kamertje. Lekker robuust maar toch heel lief doordat ze wit zijn. Als Nore mag kiezen wat de beste aankoop is zal dat naast haar fles en speen waarschijnlijk ook mijn fiets(stoeltje) zijn. Ze vind het heerlijk om te fietsen!

Hoeveel kinderen wens je?

Het lijkt me mooi om nog een keer een kindje op de wereld te zetten en misschien zelfs wel een derde…Zo’n leuke grote houten tafel in het midden van  de moderne keuken in onze verbouwde boerderij met uitzicht op de polder en daaromheen allemaal leuke, lieve Nore’tjes terwijl buiten de kuifkippetjes en ons hangbuikzwijn Spekkie aan het scharrelen zijn en dan.. Oke, ik droom nog even verder..Voorlopig genieten we heel erg van Nore, haha!

Hoeveel avonden per maand ga je op ‘date night’ met je partner?

‘Op’ date night gebeurd niet zoveel. Wel plannen we avonden voor onszelf in. Op maandag is René zijn avond en dan tut ik lekker met Nore. Op dinsdag of woensdag ( afhankelijk van mijn werk) is het mijn avond en tut René met Nore. De dinsdag of woensdag die overblijft besteden we vaak aan het huis, de tuin of de boodschappen en op donderdagavond werk ik altijd. Als we het weekend vrij zijn plannen we vaak wat leuks in maar we kijken ook geregeld graag samen een film ofzo. Echt weg is er even niet bij omdat Nore nog maar sinds kort doorslaapt. We willen haar niet teveel wegbrengen omdat als we haar dan weer op halen het de hele nacht party-time voor Nore is.

Favoriete bezigheid van je kind?

Dansen, zwemmen en wandelen of fietsen!

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Net voor de kassa werden we getipt door een vader die zei dat we echt geen flessenwarmer moesten kopen, wijzend op onze bijna aankoop. Die hebben we dus na nadere uitleg weer teruggelegd.

Ook zag ik een heel leuk wit vestje van Noppies. Heel stoer, in maatje 56 gekocht. Een weekje later zag ik een schattig grijs met wit gestreept vestje van Noppies. Ik kocht maatje 62. Jep..je raad het al.. Je kon de vestjes aan beide kanten dragen.. zowel de gestreepte als de witte versie. Het was gewoon hetzelfde (DURE) vestje. Gelukkig nog wel 2 verschillende maten gekocht en ze heeft ze vaak gedragen..dat dan weer wel. Verder heb ik weinig miskopen. Ik kan prima shoppen en heb dat ook zeker gedaan maar ik koop wel redelijk bewust.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Dag leuke Alfa Romeo, hallo burgelijke Renault station èn lieve kleine Peugeot 107.

( Overigens gaat onze burgelijke Renault plaats maken voor een andere burgelijke auto. Want helaas heeft onze gezinsbak iets te veel mankementen!)

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Even zwaar als daarvoor. Ik zeg met nadruk zwaar omdat ik voor mijn zwangerschap 5 kilo kwijt wilde. Nu ben ik op hetzelfde gewicht als voor mijn zwangerschap maar vind ik dat die 5 ( of meer! ) kilo er nog wel af moet. Dus hallo strak regime!

Wat is je droomvakantie met kids?

Italië. Een leuke camping of mooi huisje met zwembad. Mooi weer, lekker eten, leuke stadjes en bezienswaardigheden.. Wellicht volgend jaar..

En je droomvakantie zonder kids?

Lapland of Mexico. Een wereld van verschil maar beide plekken zijn te gek. In Lapland vind je ongerepte natuur, prachtig Noorderlicht en gave huskeytochten. Back to basics. In Mexico vind je mooie cultuur, witte stranden met wuivende palmen en de bevolking is zo lief. Als je wat oudere kinderen hebt zijn het vast ook gave landen om met je kind op vakantie te gaan. Mooi om ze iets van de cultuur bij te brengen, maarrrr..loeiduur!

Oh enne.. Afrika staat ook nog steeds hoog op onze to-do-list!

 

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wat niet? De tijd gaat 10 keer sneller, mijn stapel was is 10 keer zo hoog en ik slaap een uur of 2 per nacht minder als daarvoor. Maar buiten dat ben ik geduldiger, rustiger en veel, veel gelukkiger.

Mijn hart smelt als ik…

Haar lach, haar kusjes met open mond. De sterke armen van haar vader om dat kleine lijfje, haar bekakte manier van zwaaien.. I love it all!

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

De baby en tienerstore tot maatje 68, Kids en Koters en de kleine webwinkeltjes via Instagram. Oh en bij de Hema slaag ik ook altijd!

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Mama make-up? Is dat serieus een term? Ik hou het maar gewoon op make-up, dat ge-mama ervoor hoeft voor mij niet zo. Eyeliner en mascara! Altijd! En een goede hydraterende creme.  Shampoo, cremespoeling en masker van Dove en een parfum van Paco Rabanne.

A-merk of huismerk?

Alles A-merk behalve mijn eyeliner. Dat is die van de Hema, beste èver!

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, hoewel ik geen idee had wanneer.. Tja..tot het begint te kriebelen. ( en je er het huis voor hebt en het financieel goed kan hebben)

Wat is het leukste aan het moederschap?

Ik merk dat Nore zich veilig voelt bij me. Dat vind ik zo gaaf. Haar heerlijke eigen willetje, dat karakter dat ik maar al te goed ken.. Heerlijk om een mini me te hebben.

 

Als je het leuk vind vul de tag dan ook in, maar vermeld dan wel even dat hij van Monique is!

Liefs, Anne