Een jaar geleden liep ik rond met een toeter van jewelste!  Eerst kwam de buik naar binnen en ik volgde vanzelf. Een jaar geleden.. droom je even met me mee?

Ik wordt wakker. Ik probeer mijn ogen scherp te stellen ( wat met -3 een opgave is ) en zie dat het 01.39 is.. Shit! Ik stap voorzichtig uit bed om René niet wakker te maken, trek mijn badjas aan, zet mijn bril op en loop naar beneden. Eerst maar eens thee. Op de bank haak ik nog even een stuk verder aan de ledikantdeken en vraag me ondertussen ernstig af hoe ik deze nacht vol ga maken. Ik pak de laptop en begin te typen.. een brief aan mijn ongeboren baby:

Dag lieve, kleine beeb, 

Vandaag is het 17 augustus. Het is op dit moment midden in de nacht en ik kan niet meer slapen. Je bent een druktemakertje! Ik heb mezelf dus beneden neergezet zodat papa kan slapen. Over ruim 4 weken ben ik uitgerekend en als alles goed gaat zou je zelfs volgende week thuis geboren mogen worden! Wauw.. Stiekem kijk ik zelfs een beetje uit naar de bevalling. Ik ben benieuwd hoe het is en ik hoop zo dat het gewoon thuis kan! In mijn eigen, veilige omgeving. Op dit moment ben je trouwens druk bezig mijn ribben te bewerken. Vorige week heb je ze zelfs blauw getrapt! Wat ben je een actief mensje zeg .. ik vraag me af of dit ook zo zal zijn als je geboren bent. Lieve kleine buikbewoner, wat ben je gewenst! Ik zal je beloven dat je bij papa en mama altijd de liefde zult vinden die je nodig hebt, de veiligheid zal voelen om je te kunnen ontwikkelen tot een lief en leergierig kind. Ik wil je de normen en waarden van het leven meegeven en zal je eigenwaarde en respect meegeven. Nu mag je nog even doorgroeien voordat je straks deel uitmaakt van de wereld. Voor nu ben je nog even deel van mij.. Voel je veilig en geliefd en voel je over een week of 4 meer dan welkom.. we staan te popelen om je te mogen zien, ruiken en te voelen. 

Dikke kus, mama.

Nadat ik de brief in concept opsla ( op dat moment blogde ik nog niet maar hield ik voor mezelf wel artikelen bij ) klap ik de laptop dicht. Ik open de deur van het terras en stap even de frisse buitenlucht in. Een voordeel van slecht slapen is het beleven van de stilte van de nacht, heerlijk vind ik dat. Het is inmiddels 03.10, ik loop naar boven, doe mijn badjas uit, mijn bril af en stap in bed. Naast me draait René zich om en vraag half in zijn slaap of het goed gaat.. Ik geef hem een kus en hij slaapt weer. Ik rol half op mijn zij en stop het voedingskussen tussen mijn benen. Zo heb ik het minste last van mijn bekken. Ik leg mijn handen om mijn buik en de stuiterbal reageert direct. Zachtjes beweeg ik mijn handen mee met de bewegingen van de baby. Ik leg mijn handen stil op mijn buik en de baby voel ik duidelijk tegen me aan.. Uiteindelijk val ik in slaap..