Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Januari – december 2015

Januari 2015. Begin januari word er in Parijs word gemoord. Er vind een aanslag plaats op de redactie van het blad Charlie Hebdo en een paar dagen later vind er een gijzeling plaats in een drukkerij en een supermarkt waarbij ook mensen om het leven komen. Stilte.. In januari komen wij erachter dat we een kindje verwachten. Wat zijn we blij en dankbaar en wat is het leuk om dit nog even voor ons samen te houden! 20150302_174811Ook is het deze januari 6 jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van m’n moeder. 13 januari blijft een verrekt lastige dag. Eind januari werd het NOS journaal stil gelegd omdat er een man zendtijd eiste. De held…Gelukkig kon deze man worden overmeesterd door de politie.

Februari 2015. Onze vakantie naar de Dominicaanse Republiek is geboekt. Verder zijn we plannetjes aan het smeden hoe we onze familie en vrienden van het blijde nieuws gaan vertellen. De IS geeft beelden vrij van onthoofdingen. Bizarre beelden, lijkt me, want ik kijk ze niet. Het doel van dit soort terreur is angst zaaien, ik pas hiervoor!

Maart 2015. Mijn 25e verjaardag word gevierd. Er volgt een aanslag in  de Tunesische hoofdstad Tunis en in Jemen. Een vliegtuig van Germanwings stort neer. Achteraf blijkt het een bewuste actie van de co-piloot. Bewust.. ik kan er niet bij met mijn hoofd. Hoe kún je andere mensen meeslepen in je eigen dood?

April 2015. We gaan op vakantie voor 16 dagen naar de Dominicaanse Republiek. Na een lange vlucht word ik verblijd met het nieuws dat een vriendin een baby heeft gekregen! Een gezond jongetje is geboren, blij en dankbaar. In de DR loop ik de 2e week een voedselvergiftiging op.DSC_0186 Flink balen en ook wel een beetje bang want op dat moment ben ik 18 weken zwanger. Gelukkig knap ik in Nederland weer snel op. Ook voel ik in de DR Nore voor het eerst echt goed bewegen. In april heb ik ook de 20weken echo. Spannend maar wat genoten we ook van dat kleine mensje op beeld! Eind april is het feest. Mijn nichtje is 1 jaar geworden, wat vliegt de tijd! Ook horen we deze maand dat een vriendin in verwachting is, wat leuk!

Mei 2015. Het eurovisiesongfestival- Trijntje- jurk.. Er zijn al genoeg woorden over vuil gemaakt, dus laat ik mijn mond houden! ;)Vrienden van ons trouwen. Wat een prachtige, zonnige dag was het! 20150522_112318Wat is het mooi als de liefde word gevierd. In mei word de babykamer onder handen genomen. Een lief behangetje op de muur en de meubels staan in bestelling.

Juni 2015. Er word een man onthoofd in Parijs door een ex-werknemer. Wtf.. (sorry!) Er is een aanslag op het strand en in de stad Sousse in Tunesie. Alweer bizar. Toeristen worden vermoord tijdens een dag zonnen op het strand. Waar gaat het heen met de wereld? Deze maand zijn we 2 jaar getrouwd, 2 jaar alweer. Wat hebben we het goed samen.

Juli 2015. We gaan een weekendje naar Ouddorp. Ik moet mijn hoofd even legen. Buiten alle nare en verdrietige dingen die in de wereld gebeuren blijkt het ook niet altijd koek en ei te zijn in mijn eigen cirkeltje. Een flinke strandwandeling samen met mijn lief  doet goed. In juli overlijd onverwachts een vrijwilliger van mijn werk. Het leven is kwetsbaar, wist ik al, maar soms word je weer met je neus op de feiten gedrukt. Deze maand komt mijn scriptie af voor mijn studie cateraar-eigen bedrijf. Kort daarop krijg ik antwoord, geslaagd! Ook horen we deze maand dat mijn broer en schoonzus een kindje verwachten. Wat gaaf! In februari is due-date dus we moesten het nog even voor ons houden!

Augustus 2015. Verlof. Tijd om wat rustiger aan te doen ( voor zover ik dat kan). Maar ik moet wel, helaas begint mijn bekken het te verliezen tegen de zwaartekracht.. 20150907_080924Begin deze maand hebben mijn zussen en vriendinnen een babyshower geregeld. Wat was het gezellig, al die meiden bij elkaar! Deze maand vieren we de 26e verjaardag van René. Alphen a/d Rijn. Er vallen 2 bouwkranen om. Wonder boven wonder vallen er geen doden! Ook hoor ik deze maand dat een vriendin een kindje verwacht, gaaf!

September 2015. De geboorte van ons meisje Nore. Onbeschrijfelijk gelukkig. Verwachting werd verwondering… Natuurlijk vind de 1e wandeling met Nore ook in september plaats. 178Wat hadden we nog een paar mooie dagen er tussen zitten! We hebben een maansverduistering. Terwijl ik ’s nachts met Nore kroel, kunnen we hem zien!

Oktober 2015. Een vriendin trouwt. Mooi en bijzonder! Deze maand staat in het teken van kraambezoek en ik breng een bezoekje aan mijn werk met Nore. Er stort een vliegtuig neer op het schiereiland Sinaï. Een bomaanslag, alweer! ook zijn we deze maand 8 jaar bij elkaar, 8 jaar alweer. Wat een geluk heb ik met hem!

November 2015. Parijs is weer het doelwit van terreur. In het stadion, het theater en gewoon random in restaurants schieten terroristen lukraak op alles wat ze zien. Ik volg ’s nachts het nieuws terwijl ik Nore eten geef.( en vooral knuffel, want in wat voor wereld leven we..)Ver-schrik-ke-lijk. De hashtag die wereldwijd rond gaat is Pray for Paris, meer als dat kunnen we inderdaad niet doen. Een dag erna is het Sinterklaasfeest in Meppel. Ongelofelijk dat er dan nog mensen zijn die zich druk moeten maken om de zwarte pieten discussie. Ouders wel te verstaan.. schaam je! Deze maand verhuizen mijn broer schoonzus en nichtje van Rotterdam naar ons dorp. Heerlijk om ze weer in de buurt te hebben! Bij een vriendin word een jongetje geboren. Een vriendje voor Nore, wat een knapperd is het!

December 2015. We gaan een weekendje weg met vrienden. Even heerlijk eruit! Nore haalt haar sparteldiploma. We hebben een heerlijk weekend. Met ons gezin vieren we Sinterklaas. We eten met elkaar, doen het dobbelspel en hebben vooral veel lol. Wat hebben we het toch goed met elkaar! Nore gaat voor het eerst een dag wennen op het KDV, op 18 december. Niet echt de leukste dag voor mij ( zie –> 18 december ) en ik voel me misschien nog wel alleen-er. In december overlijd de oma van René. Verdrietig om iemand los te moeten laten maar wat zijn we dankbaar dat ze zo oud mocht worden. We vieren kerst met onze families. Ook dan weer besef ik dat we het goed hebben met elkaar. Want dat spreekt niet voor zich..

2015. Een bewogen jaar. Een jaar waarin terrorisme geen ‘ver van ons bed show’ meer was. Een jaar waarin we afscheid moesten nemen van mensen maar ook het jaar waarin weer baby’s geboren mochten worden. Het jaar van Nore..

2016. We weten niet wat het ons brengt. Wel staan er een hoop mooie dingen in het vooruitzicht, veel liefde.. Ik hoop dat 2016 een jaar word waarin we elkaar misschien weer eens wat meer kunnen gunnen. Als je het nieuws ziet is bijna alles moord en haat. Laten wij het verschil maken door wat meer te leven uit liefde. Laten we dit jaar  eerst naar onszelf kijken, begin bij het begin, in plaats van te wijzen naar een ander. Ik wens je een jaar toe waarin je vooral gelukkig bent. Hele fijne jaarwisseling!

Liefs,

Anne

Ps. Hoe was jou 2015? Wat bleef je bij? Wat maakte je gelukkig en wat zorgde voor verdriet? En 2016? Staan er leuke dingen te gebeuren of zie je soms ergens tegenop? Laat het gerust achter in een reactie hieronder, vind ik leuk!

« »

© 2019 Nummer 26. Thema door Anders Norén.