Een heerlijk Mexicaans recept. Hartstikke makkelijk om te maken en oh zo lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 12  tacoschelpen ( ik neem zelf altijd die van Santa Maria )
 • 1 rode paprika en 1 gele paprika
 • 4 tomaten
 • 1 rode peper
 • 1 avocado
 • 2 el creme fraiche
 • peper en zout
 • 1 limoen
 • 3 tl pesto
 • 500 gram gehakt
 • 1 prei
 • 1 ui
 • ijsbergsla
 • 300 gram verse spinazie
 • 1/2 komkommer
 • olijfolie
 • chilisaus
 • geraspte kaas

Zet de oven op 125 graden.

Oke, tijd om te kokkerellen. Als eerste maak je de guacemole. Snijd de avocado in de lengte door, haal de pit eruit en schep met een lepel de avocado uit de schil. Prak deze fijn met een vork. Voeg het sap van een limoen toe en doe er een beetje geraspte kaas doorheen. 2 lepels creme fraiche en wat versgemalen zwarte peper en prakken maar! Snijd een tomaat door, haal het vocht eruit en snijd de tomaat in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de guacemole. Zo, die is klaar. Zet even weg in de koelkast want koud het lekkerst!

Snijd de paprikas, 1 tomaat, de prei en de ui in kleine blokjes.  Bak de ui glazig in de olie en voeg vervolgens het gehakt toe. Als het gehakt rul gebakken is kun je de rest van de groenten toevoegen. Schep de 3 tl pesto erbij, voeg wat peper en zout toe en vergeet niet te proeven. Als laatste snijd je de peper door de lengte door, verwijder je de zaadlijsten, snijd de peper in kleine stukjes en ga je vooral niet meer met je handen in je mond of even uigebreid in de ogen staan wrijven! Voeg de peper toe en laat alles zachtjes sudderen. De taco’s leg je voor 15 minuutjes in de oven.

Snijd de ijsbergsla in mooie reepjes, schil en snijd de komkommer en de tomaat en klaar is je salalalade. (overigens kun je deze natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt maar bij taco’s kun je prima lekker basic blijven).

En dan nu het leukste. Pak wat mooie, liefst aardewerken, schaaltjes. Doe hier de guacemole, geraspte kaas, chilisaus en het gehaktmengsel in. Schenk een lekkere Desperados in en… buen apetito! 

 

O ja, ik breek mijn taco altijd in stukjes.. zo’n gedoe anders met opeten!