Wie kent het cliché niet..  Goede voornemens. De een heeft ieder jaar trouw een rijtje terwijl een ander het de reinste onzin vind. Maar wat je er ook van vind, iedereen heeft stiekem wel eens goede voornemens of dit nu 1 januari ingaat of halverwege het jaar. Zo ook ik. Gestopt met roken ben ik al, ik heb al eens een alcohol-en-vet-vrije maand gedaan en als ik wat kilotjes kwijt wil dan wacht ik niet tot 1 januari maar pak ik het beestje bij de kont zeg maar. Bij deze dus mijn rijtje..

today

 

Het fotoboek van Nore verder afmaken. Na haar geboorte ben ik gelijk begonnen met haar foto’s te ordenen. Via Albelli kun  je heel handig fotobladen maken en  bestellen, zo hoef je dus niet gelijk een heel fotoboek af te hebben. Ik ben nu een pagina of 30 verder en probeer eens in de 2 weken weer even wat te doen. Het zijn vaak van die klusjes waar je echt even tijd voor moet maken maar ik vind het wel leuk om het bij te houden. Ik heb al een hele berg foto’s van Nore & co, heel leuk maar het maakt het uitzoeken er zeker niet makkelijker op.

Meer wandelen. Met Nore erbij moet dit niet zo’n  grote uitdaging zijn. Met mijn gammele bekken is dit het helaas wel. Hoewel ik een paar weken voor de bevalling niet echt lekker meer uit de voeten kwam en ik na de bevalling me verbaasde over hoe bijna pijnvrij  mijn bekkenpartij was is dit helaas een chronisch probleem. Maar ik hoop door het wandelen meer op te bouwen mijn lijf wel zo te kunnen trainen dat ik steeds langere afstanden kan maken. Het maakt je hoofd lekker leeg en het is ook nog eens goed voor je lijf.

Blijven bloggen.  Dit moet enerzijds niet heel moeilijk zijn maar anderzijds moet ik wel onderwerpen hebben natuurlijk. Ik wil geen ‘loze schrijfster ‘ zijn. Maar het hoeft ook niet altijd serieus te zijn, ik wil hierin een mooie middenweg zien te vinden voor mezelf.

Een nieuwe auto. Oké,  misschien niet eens mijn voornemen maar wel die van René. We hebben nu een Alfa Romeo  waar ik helemaal tevreden over ben maar meneer de Ruijter vind de auto te klein worden. Ahum… geloof me op mijn woord als ik zeg dat alles er prima inpast. Ik doe rustig de weekboodschappen samen met Nore wat betekent  een autostoeltje,  kinderwagen en zeker 2 volle boodschappen tassen en als het moet stouw ik er nog een kratje bier naast. Maar goed ik heb niks noppes nada met auto’s dus ik verlies  de discussie hoe dan ook, haha.  Dat betekend dus dat we dit jaar een (voor ons) nieuwe auto aan gaan schaffen. Ik hoor het wel hè  als er iemand interesse heeft in een Alfa 😉

De buitenkant van ons huis opknappen.  We hebben een dijkhuis met luiken wat eens in de 5 jaar graag van een likje verf voorzien wilt worden. Dit jaar staat dat in de planning. Ik denk erover na om andere kleuren te gebruiken als wat er nu opzit maar ik weet nog niet precies wat. Word aan gewerkt zeg maar!

Energie steken in de dingen die er echt toe doen. Je kent het wel, soms blijf je te lang hangen in negatieve dingen omdat je ze graag wilt veranderen.  Sommige dingen veranderen niet dus moet je dat accepteren. En dat is voor mij soms best een lastig puntje.

Bewuster eten. Ik vind het een uitdaging om in de keuken te werken met verse en gezonde producten. Ik kook graag vers, zonder pakjes maar ben nu ook weer niet zo’n ‘health-freak’ dat ik dat altijd waar kan maken. Toch vind ik het bizar dat als je op een pakje kijkt naar de ingrediënten  de hoeveelheid suikers erin zo hoog zijn. Voor mij dus een uitdaging om nog minder uit een pakje te koken maar gewoon puur en vers.

 

Voor nu genoeg doelen en dromen. Hopelijk kan ik over een tijdje al wat dingen af vinken, maar hé ik heb geen deadline.  Hebben jullie nog goede voornemens en zo ja, welke? Of vind je het onzin en doe je er niet aan mee?

 

Liefs,

Anne