‘Is het al bijna Kerst?’ tag.

Tadaa, daar issie dan! De leuke tag van de nog leukere Tamara van the Mommy Diaries. Wat ik van de kerst vind? Hoe mijn boom eruit ziet en of we aan kado’s doen? Je leest het hier! Tenslotte duurt het nog maar 66 dagen tot 1e kerstdag!

 

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Nou, wat ik dus al eerder zei, 66 dagen!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Doe maar een 8! Ondanks dat ik de kerstperiode echt een familieding vind. Juist met deze dagen mis ik mijn moeder. Niet alleen door de gezelligheid en het samen zijn maar vooral ook omdat de operatie en de daaropvolgende fouten half december plaats vonden. Ik ontkom er niet aan dat ik geregeld rond die periode flashbacks krijg en naar droom. Maar misschien juist wel door deze achtergrond kan ik wel genieten van wat ik allemaal wel heb.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Tja. die kerstboom komt er dus niet. Balen! Omdat we 28 december gaan verhuizen heeft het niet zoveel zin om een kerstboom neer te zetten. Vorig jaar hebben we de houten balken in huis versierd omdat de box het plekje van de kerstboom bezet hield. Volgend jaar komt er dus ein-de-lijk weer een kerstboom in huize de Ruijter. Die zetten we dan trouwens op nà de Sinterklaas en gaat er nà 1 januari gelijk uit!

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Een echte boom vind ik sowieso een must, een neppe komt er niet in. De mensen die mij kennen verwachten zeker geen gekleurde ballenboom en inderdaad, mijn boom bestaat voornamelijk uit witte en grijze ballen. Mooie lampjes erin en een witte verenslinger ( nee geen Joling ding! ), beetje engelenhaar erin, de piek erop en klaar!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Why couldn’t it be christmas every day van Bianca Ryan. Zo’n heerlijk meeblèr nummer voor in de auto!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

 

Tja, toch de neppe boom. Ik snap het niet zo. Natuurlijk kost een mooie boom klauwen met geld maar hallo, het is toch veel gezelliger zo’n echte. Plus je huis ruikt een maand lang heerlijk!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Oh mag ik alles zeggen? Dit jaar gaan we bij mijn schoonouders hetzelfde doen als we met onze familie altijd doen namelijk: iedereen maakt iets. Heerlijk, de een het hoofdgerecht, de volgende het toetje, de derde neemt lekkere hapjes mee. Ja deze bourgondiër tekent daarvoor hoor! En dat dan 2 dagen lang.. ik moet op rantsoen!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Toch altijd wel iets speciaals. 9 van de 10 keer trek ik een mooi jurkje uit de kast maar op het laatste moment verwissel ik deze toch weer vaak. Ik ben niet zo’n jurkenmens. Zonde, want ik heb een kast vol leuke jurkjes. Dit jaar dan misschien toch maar? Oh, en hakken!

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

51 jaar staat er dan op de teller. Met een beetje geluk zit Nore dan met haar partner aan de tafel samen met haar broer(s) en zus(sen) Haha. En wie weet drentelen er dan wel wat kleinkids rond! Overigens hoop ik de traditie te kunnen behouden door met elkaar te eten, dat hoort toch wel een beetje. En het zou mooi zijn als er aan die tafel ook nog meer familie zit.. hoe meer mensen hoe beter!

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Kado’s! Haha. Nee, de hele sfeer. Wanten aan, muts op en naar buiten met sneeuw ( als ik maar niet hoef te werken!), en dan ’s avonds na het heerlijke diner met een rood wijntje op de bank een goede film kijken. En daar bedoel ik geen Home Alone mee.  

Oh, en de periode voor kerst natuurlijk non stop het Glazen Huis van 3FM aan!

Liefs, Anne

 

Vind je de tag leuk? Neem hem dan over maar vermeld er wel even bij dat ie van Tamara is!