Ik ben iemand van de lijstjes en planningen. Dit zorgt ervoor dat ik rust en structuur heb en hier word ik over het algemeen een prettiger mens van. Zodoende heb ik bedacht een maandoverzicht te maken. Het is een kijkje in mijn leven zeg maar..

Druk drukker drukst. Dat is een beetje in een notendop hoe de gemiddelde decembermaand eruit ziet voor iedereen. Ook voor mij. Begin december begon al lekker. Ik had een afspraak

bij de tandarts en ik kan je rustig vertellen dat ik dat verschrikkelijk vind (wie niet?) Maar goed kaken op elka… eh , nou ja snapt het wel. Na een kleine 10 minuten kwam het verlossende woord,  ik mocht over een half jaar terug komen  alles was oke. Happiness  all over. Een paar dagen later overleed de oma van René. Ze is 89 jaar geworden, oud, maar dat maakt het natuurlijk niet minder verdrietig.

Vervolgens werd het 5 december. We doen ieder jaar met de familie een dobbelspel. We kopen 1 echt kado en vervolgens  duikt iedereen zijn zolder op voor een fake kado.  Er zaten zoals altijd weer prachtige exemplaren bij. Ik noem een paardenborstelsetje waar de paardenharen van 15 jaar terug nog  in zaten. Het was een gezellige avond waar uiteraard een hoop gelachen werd. De 2e week van december kreeg mijn vader wat onderzoeken. Zeker in deze periode vind ik dat zenuwslopend..gelukkig kwamen er geen nare uitslagen. Iets om dankbaar voor te zijn! We zijn met vrienden heerlijk een weekend naar Centerparcs geweest, in Drenthe. We hebben prachtig weer gehad en Nore heeft haar sparteldiploma gehaald. Wat een kindvriendelijk park is het trouwens. In ons huisje stond alles voor Nore al klaar van een bedje tot aankleedkussen tot wipstoel. Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn en we hebben het erg gezellig gehad met elkaar. Het werd 18 december, ik poste er een stukje over dus zal niet in herhaling . Die dag bracht ik ook Nore voor het eerst naar het KDV, ze ging een dag wennen. Spannend, maar ik had er alle vertrouwen in dat het wel goed kwam. Toen ik haar om 15:00 weer op ging halen zag ik dan ook een heel tevreden dametje. Ze hadden die dag geknutseld dus deze trotse mama mocht haar eerste knutselwerkje in ontvangst nemen, prachtig natuurlijk! Na een tijdje wikken en wegen besloot ik deze maand ook mijn haar maar eens winterklaar te maken. Er werd een kleurtje ingezet en de schaar heeft flink werk verricht. Vervolgens werd het kerst. Kerstavond ging ik samen met mijn schoonzus naar de kerstnachtdienst en 1e kerstdag kwamen mijn schoonouders, schoonzusje en zwager bij ons gourmetten. In plaats van Sinterklaas hebben wij voor de kerst lootjes getrokken en iedereen werd natuurlijk weer schandalig verwend, inclusief Nore. 2e kerstdag hebben we met mijn familie gevierd. Iedereen had wat gemaakt en uiteraard was er veel te veel! De BBQ ging aan want tenslotte waren de temperaturen nog prima! De laatste week van december had ik volgepland met nog wat last-minute afspraken met vriendinnen. Helaas werd Nore rond de kerst grieperig en besloot mijn lijf coulant te zijn naar Nore dus deed ik ook gezellig mee. Het was een korte maar krachtige griep dus gelukkig was ik alweer snel op de been. Oudjaarsdag hebben we met vrienden voor ons huis olliebollen gebakken. Heel gezellig. Er kwam nog een hoop vrienden en familie langs om een oliebolletje of biertje te scoren wat resulteerde in zero oliebollen over aan het einde van de dag. ( en dat na 3 pakken bakken haha…) Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar! ’s Avonds gingen we naar mijn vader en Magda waar ook mijn broer, schoonzus en nichtje waren. Met elkaar natuurlijk ‘Ik hou van Holland‘ gekeken, tenminste we hebben een poging tot gedaan want vuurwerkje hier, wijntje daar, praatje zus.. Om 00:00 knalde we de champagne open die we nog hadden van Nore haar geboorte ( die zouden we openen als ze geboren was maar de fles stond thuis en wij waren in het ziekenhuis) en brak het vuurwerkspektakel los. Happy Newyear!

Al met al was het een drukke maand met diverse emoties. Op naar een mooie januari-maand die hopelijk iets rustiger verloopt. Hoewel, dat laatste betwijfel ik gezien mijn overvolle agenda..