Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Nog 7 weken…

Druk,drukker,drukst. In een notendop zegt dat hoe de november en december maand eruit gaat zien voor ons. Benieuwd welke kleuren en behangetjes we uiteindelijk hebben gekozen en wat de verhuisstress in huize de Ruijter teweeg brengt?  Lees snel verder..

28 december is D-day, dan gaan we echt over. 31 december wil ik ons oude huis schoon op kunnen leveren dus de laatste paar weken van het jaar maken we het ons lekker druk! Ik en mijn planning proberen ervoor te zorgen dat alles voor 1 december in kannen en kruiken zit zodat we als we de sleutel hebben direct aan de slag kunnen.Afgelopen week heb ik het behang besteld bij een winkel in ons dorp.Een aantal weken terug ben ik met René en Nore daar naar toe gegaan om inspiratie op te doen. Nore was het al snel zat dus liet manlief het aan mij over. Ik heb een heel leuk behangetje besteld.  Daarmee gaan we 1 muur behangen en de rest behangen we met vliesbehang met een heel klein motiefje en dit verven we in de wit tint van het behang.

3091.jpg

Leuk hé? Nadeel is wel dat ik er 33.50 voor betaald heb en hij op internet voor 26.50 te bestellen is..Zucht!

Op internet heb ik nog wat zwarte hartjes stickers besteld die ik straks op de witte muur ga plakken. Verder heeft haar oom hele mooie houten tipi’s gemaakt die ze als wandplanken kan gebruiken dus deze komen op haar kamer. En ook haar tipi komt op haar kamer te staan.

Op onze slaapkamer wilden we in eerste instantie een betonlook. Ik had heel mooi behang gezien en stond op het punt deze te bestellen. Maar we hebben ook een ander bed en bij nader inzien vind ik het toch niet helemaal mooi achter het bed. Dus ik heb de kleur ‘bedding’ uitgekozen, een soort groene natuurtint en hier gaan we 1 muur voor de helft mee verven. De rest van de kamer houden we 9010. Lekker licht dus.

De rest van de bovenverdieping zal niet veel verandering ondergaan. Wel moesten er nog wat compomissen worden gesloten. Nu heeft Rene in het onderhuis een shitload aan lege speciaalbierflesjes  ( echt heel veel) en een aqaurium. Beide zouden ze me een doorn in het oog zijn maar gelukkig zie ik die troep spulletjes nooit want ik kom nooit in zijn gameroom. Nu dus pech voor hem.. Want de ‘nieuwe gameroom’ word gedeeld met de strijkplank en mijn rommeltjes.. Na goed (doorgedrukt) overleg besloten dat zijn vissen (zucht… )mogen blijven mits hij hun domein goed schoonmaakt en de bierflesjes mogen richting statiegeldpunt!(Ka-tchiiing!) Afijn,voor de rest veranderd er boven vrij weinig.

Beneden wel. We krijgen een nieuwe bank,stoel,vloerkleed, dressoir en salontafel. Ik ben helemaal niet van de kleurtjes maar toch hebben we besloten om de kleur ‘ongestoord’ in ons huis te halen, op de muur achter de bank welteverstaan. Ik wilde eerst heel lullig,een soort van lichtblauw ( of donkerwit,misschien is dan een betere benaming) doen maar ik ben dus aardig in het diepe gegaan..is het echt niets dan kan het altijd opnieuw geverfd worden. De rest van de benedenverdieping doen we weer lekker veilig 9010 ter compensatie,haha!

Binnenkort duik ik nog met een vriendin wat woonwinkels in om het een en ander aan decoratie te kopen. En tussen alle werkzaamheden in gooi ik af en toe een doosje vol ( die Nore dan weer heel abrupt leegmaakt). Inmiddels staan er in het onderhuis wat dozen en ook is onze zolder al bijna leeg.  Ik verzamel langzaamerhand wat adressen van bedrijven die een verhuismelding moeten krijgen en het gas/water/licht is ook doorgegeven om omgezet te worden. Het internet en de tv worden een dag na de verhuizing geregeld en inmiddels staan de verhuis/kerst kaarten ook in de wacht om besteld te worden.

Ik kijk er naar uit. Het is een heel bijzonder idee dat we de jaarwisseling in ons nieuwe huis zijn..kom maar door met December!

Liefs, Anne

« »

© 2019 Nummer 26. Thema door Anders Norén.