Nore heeft een prima ritme. Dat ritme staat aardig vast voor haar bij ons thuis.Als ze bij mijn schoonmoeder of de gastouder is vind ik het niet zo erg als alles een uurtje later of eerder is maar over het algemeen heeft ze een prima ritme!( dat was wel eens anders ) Het enige moment dat ik echt niet wist in te vullen was rond half 5/ 5 uur. René is dan nog niet thuis en vaak begin ik dan met koken en vind Nore het tijd om als een soort magneetje achter me aan te huppelen. Hartstikke lief natuurlijk maar niet zo praktisch als je met hete pannen op het fornuis bezig bent en een aapje aan je been hebt hangen. Natuurlijk kan ik haar heel makkelijk achter de tv kwakken,maar zoals ik al zei..heel makkelijk. Ze mag best tv kijken maar Nore vind het langer als 5 minuten niet meer boeiend en gaat dan wat anders zoeken, plakken aan mama!

20161107_1707391

Mevrouw delegeert wel…

Om ons kookmomentje toch gezellig te maken laat ik Nore ‘meehelpen’. Ik zet haar in de kinderstoel en geef haar ook iets om te snijden met een bot,plastic mes welteverstaan. Ze vind het leuk en ik vind het handig.Zo is ze dicht in mijn buurt,wat ze fijn vind op dat moment maar ik heb gewoon mijn handen vrij en Nore rommelt lekker. Als ik bijvoorbeeld paprika of komkommer snijd dan krijgt Nore ook een reepje. 9 van de 10 keer beland het natuurlijk in haar mond of op de grond maar ach, ze is lekker bezig!

Ps. Hoe doen andere ouders dit? Zijn jullie kids rond 5 uur lief aan het spelen of herken je je hier in?