Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Nore

 

Ik wil jou in een doosje doen, je beschermen tegen het leven.

Maar je zal moeten dansen in de zon en leren vechten in de regen.

 

DSC_1599.JPG

Lieve Nore,

Soms zou ik willen dat je nog in mijn buik zat.Veilig in je ‘huisje’.  Dat ik je mee kon dragen zonder dat ik je hoef bloot te stellen aan de wereld. Want de wereld is niet altijd even mooi. De wereld zit vol met mensen die gemene dingen doen, ongelukkig zijn of ziek. Ik zou willen dat ik je kon beschermen voor die gemene mensen.Dat je nooit hun slachtoffer hoeft te zijn, ze jou nooit pijn kunnen doen en ik alle gemene woorden voor je kan incasseren. Ik zou het willen beloven maar ik kan het niet.Je zult te maken krijgen met mensen die gemeen zijn en dat af reageren op anderen omdat ze zelf niet weten hoe ze moeten dealen met hun problemen. Houd je rug dan recht meisje en houd je stralende lach vast. Ik zou willen dat je nooit te maken krijgt met mensen die ongelukkig zijn, ik zou je willen beschermen voor hun stemming en humeur. Maar ik kan dat niet en hoop alleen maar dat je je er nooit in mee laat slepen. Je hebt de gave om ze misschien een beetje op te  vrolijken met je mooie lach. Ik zou willen dat je nooit te maken krijgt met ziekte in je omgeving. Ik wil je beschermen voor verdriet en pijn. Ik zou willen dat je hele leven zorgeloos verloopt, maar dat kan ik niet. Als je valt sta dan weer op en laat niet over je heen lopen. Als je later groot bent wees dan de vrouw die jij als vriendin zou willen hebben. Wees krachtig maar toon ook je kwetsbare kant. Lach maar huil als je huilen moet. Help een ander maar laat je nooit gebruiken. Ik zal je tranen drogen als dat nodig is en zal er altijd voor je zijn. Ik zal je keuzes misschien niet altijd fijn vinden maar ik zal wel altijd achter jou staan. Ik heb je lief Nore,altijd zal ik je lief hebben. Je bent mijn dochter, mijn meisje,mijn geluk, troost en kracht. Je laat me genieten en kleurde mijn wereld een beetje mooier. Op een dag zal ik je los moeten laten maar zolang dat nog niet hoeft sta ik voor, naast en achter je.Bescherm ik je met alles wat ik in mijn macht heb. Ik heb je zo lief. Ik hou van je. Kus, mama

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.