Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Sinterkerstswap.

echte post is toch veel leuker!.jpgEen aantal weken geleden ontving ik in mijn berichten box van Instagram een berichtje van Mathiske. Samen met Simone organiseerde zij een Sinterkerst swap. Of ik zin had om mee te doen samen met nog een stuk of 6 anderen…

Voor de swapleek onder ons. Een swap is een soort gemoderniseerde kettingbrief. Die krengen van vroeger ja, die door een of andere kneus altijd weer verbroken werden omdat die het begrip kettingbrief niet snapte. Kuch. Bij een swap koop je voor een vastgesteld bedrag kado’tjes voor iemand. Je weet van elkaar niet wie je hebt en kunt eventueel je wensenlijstje doorgeven. Het gaat erom dat het leuke kado’tjes zijn en eventueel wat leuke DIY dingetjes erin en dan het belangrijkste..pak het leuk in! Een swap is dus eigenlijk een klein feestje! Nu ben ik voor de meeste feestjes wel te porren alleen mijn december maand zat al ietwat vol. Met een verhuizing opkomst waar het nodige geklus bij komt kijken, een systeemverandering op het werk waardoor ik tijdelijk even meer uur moet werken en een 14 maanden oud dametje dat ook de nodige aandacht moet krijgen – en vergeet m’n man niet die wil af en toe ook een aai over zijn bol- had ik met mezelf afgesproken dat ik even geen drukte meer op mijn hals moest halen.

……

Dat is niet helemaal gelukt..maar hé een swap is een klein feestje en dat klinkt niet bepaald vervelend toch? Dus natuurlijk deed ik gezellig mee en bij deze deel ik het eindresultaat van mijn gekregen swap!

 

Zaterdag 10 december stond onze pakketbezorger voor de deur met mijn swap! Spannend! Wie heeft er voor mij  een swap gemaakt?  Dit was Niels van Tips voor papa’s . Ik kreeg een grote doos in handen…Samen met Nore heb ik deze uitgepakt.PhotoGrid_1481461587020.png

Het eerste wat me opviel was een kinderboekje.Hierin zat een briefje waarop stond dat ik deze even aan Nore kon geven zodat ik rustig uit kon pakken. Hoe handig is dit? Want natuurlijk graaide Nore direct naar de inhoud van de doos. Dit boekje met dieren vond ze prachtig! Ik werd dus ook gelijk ge- entertaind met gezellige dierengeluiden! DSC_1679[1].JPG

Afijn, mama èn Nore blij dus het echte uitpakwerk kon beginnen.Allereerst heb ik alles uit de doos gehaald en gezellig uitgestald. Mijn oog viel direct op een kado waar een briefje aan zat dat ik eerst moest lezen. Er zat een heel schattig flesje in mèt kerstboompje en een opgerold briefje. Zo schattig en leuk! Op de achterkant van het handgeschreven ( dan heb je al credits verdiend want dat vind ik zoveel gezelliger als een getypt briefje/kaartje )briefje stond het recept voor zelfgemaakte kerstkoekjes.. Heerlijk! het is algemeen bekend dat ik het leuk vind om in de keuken te staan dus dit was een goed kado voor mij. Omdat ik alle bakspullen al heb ingepakt vanwege de verhuizing zal ik ze in januari bakken,maar hé daar zullen ze vast niet minder om smaken.  Ook kreeg ik een mooi bord met ‘kitchen rules’die een plekje in mijn keuken gaat krijgen! De zwarte piet is trouwens platgekust door Nore..haha.

Vervolgens pakte ik het volgende kado uit, de mix voor de kerstkoekjes.In een leuke weckpot. Blij mee, want ik bewaar veel in weckpotten omdat ik ze er zo gezellig uit vind zien!  Ook kreeg ik een bakje met gezellige kerstvormpjes en prikkers.Deze gaan mijn voorraadkast in en volgend jaar kerst ga ik samen met Nore wat lekkers bakken.Het lijkt me namelijk heerlijk om mijn passie voor koken/bakken te delen met mijn dochter dus stiekem kijk ik hier ook heel erg naar uit! Dat flesje met boompje gaat trouwens mijn kerstspullendoos in, die krijgt volgend jaar een gezellig plaatsje in huis!  Had ik al gezegd dat ik dat flesje zo schattig vind?!

Overigens kwam er mij een heerlijke geur tegemoet en daar ging ik op af. In een mooie vierkant doosje zat een heerlijke geurkaars! Niels had goed mijn wensenlijstje bekeken want ik had aangegeven dat ik daar heel blij van word! ( Bam! Weer credits verdiend!) Het doosje bewaar ik trouwens want die vind ik echt heel leuk!

 

Ook Nore mocht uitpakken. Een heel gezellig kado’tje met een lief briefje. En hoe leuk is dit flesje? Nore vond het in ieder geval prachtig. Ik heb er direct wat te drinken in gedaan en jawel.. Nore begon te lurken! Is dat nu zo bijzonder? Ja best wel, Nore drinkt over de dag wel haar melk maar is verder niet zo’n topdrinker. Dus vanaf nu krijgt Nore hier haar verse sapjes in! ( want ja, mama’s smoothies drinkt ze natuurlijk wel…dus deze kunnen voortaan in haar eigen flesje! )

Maar het uitpakfeest was nog niet klaar. Want YES ik heb mijn eigen kerstsokken! In huize de Ruijter is er stiekem ook iemand jaloers… René vond ze namenlijk ook wel erg leuk, haha. Ik ben deze kerst dus verzekerd van lekkere warme voeten èn in de goede maat…hoe weet die Sinterkerstman dat toch?!  En dan die superleuke aftelblokken.Ik vind ze zo leuk! We kunnen dus af tellen tot de kerst,maar ook  tot oud en nieuw, valentijn,sinterklaas,verjaardag en de vakantie. Echt heel leuk!

Wat een leuke swap heb je gemaakt Niels! Je hebt ook echt mijn wensenlijstje bekeken wat ik  erg leuk vind! Credits voor jou, want het was je eerste swap maar deze heb je heel leuk uitgevoerd. Best lastig denk ik want Niels was de enige man die meedeed met deze swap, dus hij zou hoe dan ook een swap voor een vrouw moeten maken! Oh…enne credits aan je vrouw voor het inpakwerk,dat mag ook wel even genoemd worden toch? Super bedankt voor alle mooie spulletjes!

Ben je benieuwd wat ik heb gegeven aan mijn swapmaatje Jodit van Lief thuis ? Klik dan even op haar naam en dan kom je op haar site. Op haar site staat weer een link naar de volgende swapkandidaat en zo kun je bij iedereen even een kijkje nemen en kom je vanzelf weer terug naar mij . Want al deze lieve dames en heer hebben stuk voor stuk een hele leuke blog die de moeite waard zijn om even bekeken te worden!

Liefs, Anne

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.