Voor alle moeders die voor de zoveelste keer midden in de nacht boven het bedje van hun huilende kind staan. Voor de moeders die het even niet meer weten, omdat ze zelf zo moe zijn. Voor de moeder die bijna moet bevallen en het zo spannend vind. Voor de moeder die de hele dag in bed met haar baby kan knuffelen. Voor de moeder die huilend onder de douche staat  omdat ze haar verdriet niet wilt delen met haar gezin.Voor de moeder die vader en moeder ineen is.

Voor de moeder die baalt van haar lijf omdat het na de zwangerschap niet meer zo strak en streepvrij is als voorheen. Voor de moeder die het stiekem heerlijk vind om mee te spelen met haar kind. Voor de moeder die graag had willen werken maar de zorg voor de kinderen zwaar genoeg vind. Voor de moeder die haar tranen ’s nachts de vrije loop laat omdat ze vandaag tegen haar kind heeft geschreeuwd.Voor de moeder die zichzelf terug ziet in haar kind. Voor de tienermoeder. Voor de moeder die geniet van haar opgroeiende kind. Voor de moeder van het kind met een beperking. Voor de moeder die voor dag en dauw opstaat om nog even te genieten van de stilte. Voor de alleenstaande moeder. Voor de moeder die intens geniet van het gezinsleven. Voor de moeder die ongelukkig is met haar borsten, billen en buik omdat ze door de zwangerschap veranderd zijn. Voor de moeder die zo graag nog een kindje  wil maar keer op keer een negatieve test in handen heeft. Voor de moeder die haar kind de mooiste van de wereld vind. Voor de moeder die ervan baalt dat ze minder vaak thuis is dan ze zou willen. Voor de moeder die het zwaar vind om zwanger te zijn maar vind dat ze niet mag zeuren. Voor de moeder die rouwt om het gemis van haar kind. Voor de moeder die met liefde ’s nachts het flesje bereid. Voor de moeder die haar kind uitzwaait omdat ze een weekend naar papa gaan. Voor de moeder die een samengesteld gezin runt. Voor de moeder die tijdens haar zwangerschap een kindje verloren heeft. Voor de moeder die miskraam na miskraam kreeg. Voor de moeder die geniet van de eerste lachjes van haar baby. Voor de moeder die haar eigen moeder zo mist tijdens de opvoeding van haar kindje. Voor de moeder die puur geluk ervaart als ze in de ogen van haar kind kijkt. Voor de moeder die moeite heeft haar kind los te laten als ze gaat werken. Voor de moeder die zichzelf nooit genoeg vind. Voor de moeder die geniet als haar kind even slaapt, zodat ze iets voor haarzelf kan doen. Voor de moeder die het opvoeden spannend vind. Voor de moeder die voor het eerst haar kindje voelt bewegen in haar buik. Voor de moeder die ’s nachts niet slapen kan omdat ze zoveel aan haar hoofd heeft. Voor de moeder die zich afvraagt wat ze deed voor ze kinderen had. Voor de moeder die geniet als haar versgebadderde kids met natte haartjes op de bank nog even tv kijken. Voor de moeder met de pre/postnatale depressie. Voor de moeder die een abortus ondergaan heeft. Voor de moeder die zo graag eens iets voor haarzelf zou willen doen maar hier geen tijd voor vrij maakt. Voor de moeder die nog even de slaapkamer van haar kind binnen gaat voordat ze zelf gaat slapen. Voor de moeder die een traan laat op de 1e schooldag van haar kind.

Voor alle moeders, vandaag een beetje extra, maar altijd 365 dagen per jaar. Een fijne, liefdevolle moederdag, met een dikke knuffel als je dat nodig hebt. Met misschien een traan van gemis, een steek in je hart door de leegte. Misschien extra bijzonder omdat het je eerste moederdag is. Lieve mama’s het is altijd moederdag maar vandaag een beetje extra.

 

Liefs, Anne