Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Lieve Nore

Lief meisje,

Officieel gezien ben je 21 maanden. Maar je moeder vind de ‘maanden-term’ niet zo leuk. Ik bedoel,  iedereen die vraagt hoe oud je bent zie je rekenen. ‘Hoe oud is dat eigenlijk, 21 maanden?’ Dus ik zet hem voor nu even officieel neer maar liever zeg ik dat je ruim anderhalf bent óf bijna 2.

En dat je ouder word dat begin ik te merken. Je kledingkast heeft regelmatig een uitzoekbeurt nodig want je groeit, niet te doen! Als een speer ben jij de laatste maanden van maatje 74, naar 80 gegaan en inmiddels past sommige kleding in maat 86 jou zelfs. Je haar groeit als kool en krult als het droog is lekker op. Zo schattig die blonde krulletjes in je nek. Maar ook je woordenschat groeit. Je begint te tellen en weet inmiddels naast de dierengeluiden ook het dier te benoemen. Er komen 2 woorden achter elkaar en de ‘high-five’ met daarachter de ‘boks’ moeten we meerdere keren per dag met je doen.

Ook speel je vaker uit je zelf. Je pakt je roze pop en dekt deze toe in de wagen. Vervolgens trek je mama’s schoenen aan en paradeer je rondjes met je pop  door de kamer. Je timing is trouwens nog een dingetje hoor.. Als ik je ’s middags na je slaapje uit bed haal en een nieuwe luier om doe kan ik de klok er gelijk op zetten dat je hem binnen 5 minuten tot de kantjes toe vol aflevert. Dit meld je trouwens wel keurig: ‘Mama, poep! Bah’.  Serieus…had dat niet 5 minuten eerder gekund? Overigens heeft het geen zin om na je slaapje te wachten met een schone luier want een verse eh.. kakt nu eenmaal beter!

Je bent nog steeds erg ondernemend en actief en de laatste tijd ga je ook niet meer akkoord met je bedtijd. Ook al doen je ouders alsof je daar niets over in te brengen hebt, dat heb je wel. Want dat zielige gesnik van je kunnen ze toch niet handelen! Dus stuiter je vaak tot een uur of 8, half 9 de huiskamer door voor je echt naar bed gaat. We stellen het trouwens wel op prijs als je die anderhalf uur dan ook later wakker word maar dat uitslapen zat niet in jou pakket hè?! Met geluk is het half 7 dat we je voor het eerst horen ’s ochtends.. met geluk! Maar goed, gelukkig zorgt die stomme kleine clown aka Bumba ervoor dat je nog een half uurtje rek hebt in je drukke bestaan zodat papa en mama nog heel even een beetje kunnen soezen.  En dat scheelt, ook voor jou madam, geloof me! Want een papa en mama met kort nachtje betekend voor jou ook dat je een beetje op je tellen moet passen. Grapje natuurlijk, want we doen (gewoon weer alsof, dat wel) net zo vrolijk mee met jou dansjes en liedjes.

Sinds een paar weken kun je trouwens ook springen. Waar je eerst met 1 been los kwam en de andere niet krijg je nu beide beentjes in de lucht. Super leuk voor jou, maar je moeder heeft al een x aantal keer haar hart in haar keel gehad. Want je springt niet alleen van de grond maar ook van de bank, en van de stoel, en van de buitentafel. En met het landen moet je nog een beetje oefenen… Je knieën zien standaard blauw en wekelijks zit er wel een nieuwe bult op je hoofd maar het lijkt je weinig te doen.

Om terug te keren naar hoe oud je nu precies bent.. bijna 2 dus. Over 3 maanden hebben we je 2e verjaardag gevierd. Je 2e verjaardag.. Ik mag al 2 jaar met heel veel liefde voor je zorgen. Groter geluk als jou om me heen hebben bestaat er niet. Wat ben ik trots op al je ontwikkelingen maar vooral op wie je bent. Je bent uitgegroeid van een klein donkerharig poppetje naar een blonde schone. Met alles wat ik in me heb hou ik onbeschrijfelijk veel van je.

Dikke kus, mama

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.