Omdat het recept me meerdere malen is gevraagd..bij deze:

Zin in een lekker stuk luchtige maar ook frisse cake, met een mooie vulling en topping van vruchten? Tadaaa, hier is ie.. de bosvruchtenkwarkcake.

20160109_082114=

Wat heb je nodig?

1 citroen, ongeveer 500 gram aardbeien, bakje blauwe bessen, bakje frambozen of bramen of rode bessen( of allemaal natuurlijk!), 150 gram boter, 250 gram kristalsuiker, poedersuiker, 3 eieren, 300 gram Franse kwark, 100 ml melk, 185 gram roomkaas, 400 gram bloem, 2 tl bakpoeder, bakpapier, mixer en een ovenschaal.

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg het bakpapier in de ovenschaal. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix dit luchtig. Voeg al mixen 1 voor 1 de eieren toe. Als de eieren goed zijn opgenomen dan de kwark, de rasp en de melk toevoegen. Vervolgens de bloem en de bakpoeder toevoegen en dit alles mengen tot een glad geheel. Schenk dit in je met bakpapier beklede bakvorm. Snijd de helft van de aardbeien door de helft samen met een flinke hand blauwe bessen ( ook door de helft) en druk deze voorzichtig in de mix. Zet het in de oven voor 50 minuten. ( Kijk na 40 minuten even met een sateprikker-check of de cake goed is, sommige ovens gaan harder ) Als de cake klaar is deze 2 uur af laten koelen op een rooster. Vervolgens de citroensap, poedersuiker en de roomkaas met elkaar mengen tot een gladde maar dikkige substantie. Als de cake is afgekoeld deze topping over de cake smeren. Versier de cake met het overige fruit en bij het serveren van de cake voeg je nog wat poedersuiker toe voor een mooi effect.

Het resultaat: een lekker frisse cake die er uitziet als een taartje!

20151115_170445

Ook prima te decoreren met (witte) chocoladesnippers!