Nummer 26

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

Lieve Nore #2

Dag lief meisje van me,

Daar ben ik weer met een brief voor jou. Dit is deel 2 want je 1e brief schreef ik toen je 3 maanden oud was. ( klikkerdeklik )Je bent nu 5 maanden oud. Ik mag al 5 maanden genieten van je en dat doe ik dan ook maximaal. Je bent een erg ondernemend dametje met behoorlijk wat pit. We hebben de eerste 3 maanden flink genoten van mijn verlof. We gingen wandelen, winkelen, bakkies koffie drinken bij familie en vrienden en knuffelde vooral heel wat af. Na ruim 3 maanden moest ik weer werken en liet ik jou vol vertrouwen achter bij de opa’s en oma’s en op het kinderdagverblijf. Het was even wennen om weer te werken maar ik vind het heerlijk. En ook jij vermaakt je prima de dagen dat ik werk. Als ik vrij ben en we zijn samen thuis geniet ik enorm van je. Want wat ben je leuk. De nachten zijn de laatste paar weken weliswaar drama, want je slaapt niet bepaald goed. Je bedenkt ’s nachts dat je rond half 1 maar weer geluid moet produceren en dat stopt rond half 6. Best pittig hoor. Ik loop geregeld naar je kamertje om je een speentje te geven of je te troosten. Je zachtjes heen en weer te wiegen en een liedje te neuriën voor je.  En ook je vader heeft al eens op de bank geslapen met je om mij weer wat uurtjes te laten slapen. Maar goed, ‘het is een fase, het is een fase’. En ondanks dat je zelf waarschijnlijk ook niet heel veel slaapt krijg ik iedere morgen een hele brede glimlach. Want vrolijk ben je!20160119_075329.jpg

We beginnen onze dag samen met een uitgebreide kroelsessie en daarna ploffen we samen op de bank, jij met je flesje melk en ik met een koffie ( die heb ik wel nodig na die nachten, haha). We vullen de dag door te struinen door de Intratuin, boodschappen te doen en lekker te wandelen. En als ik aan het strijken of schoonmaken ben dan verplaats jij je door de kamer heen en neem je maar al te graag je babygym mee. Je trekt je er aan op en stukje bij beetje kom je op deze manier vooruit. Je kan al een tijdje op je buik rollen maar terug rollen is nog lastig. Overigens is dit voor jou geen probleem want door je knietjes op te trekken terwijl je op je buik ligt kom jij er ook wel!20160208_111618

Lief meisje, wat ben je ondernemend zeg! Die 2 graaiende handjes van je die regelmatig een bos haar beet hebben, van mij wel te verstaan, de natte kusjes die je geeft en het soppen op alles wat je tegenkomt. Of het nu je sok is of mijn kin, dat maakt niets uits.  Je flesjes vind je duidelijk minder interessant en  je kan hier uren mee zitten rommelen zonder dat je nu echt lekker drinkt. Daarentegen gaat je fruit en groente als een tierelier. Als je slab omgaat gaat je mond gelijk open. Onwerkelijk dat je alweer 5 maanden mijn dochtertje bent. Je bent zo leuk en lief en de tijd gaat zo snel.Toen je nog in mijn buik zat fantaseerde ik wel eens wie je bent en nu je werkelijkheid bent voor me fantaseer ik wel eens over hoe je zal zijn over een paar jaar. Je zal vast een kletskous zijn want je brabbelt nu al de hele dag door. En ik gok zo maar eens dat die pit van jou ook een blijvertje is! Je haartjes zijn na je geboorte wat uitgevallen en er is lichter voor terug gekomen. In je nek heb je trouwens je matje nog wel hoor.. Qua lengte zou je al bijna een staartje kunnen. Ik ben benieuwd welke kleur haar je krijgt, het moet bijna wel donker worden aan papa en mij te zien maar je weet maar nooit! Je hebt nog steeds prachtige blauwe ogen met mooie lange wimpers eraan ( die heb je van papa) en een mooie donkere opslag ( dat heb je van mij ). Lief, klein Nore-poppetje, ik wist niet dat ik zoveel van je houden zou.. Jij hebt me de afgelopen maanden rustiger en gelukkiger gemaakt als dat ik ooit was. De pijn die mama soms heeft kun jij heel goed inkleuren met wat warmte en je lacht mijn tranen weg. Meisje, wat doe je me goed! Ik hou van je! Dikke kus, mama.

20160216_082450

« »

© 2020 Nummer 26. Thema door Anders Norén.